· · Komentari: 0
KOLAČI

Recept koji je oduševio mlade domaćice: Kiflice sa 12 šljiva (RECEPT)

Ove kiflice mogu da se jedu za doručak, kao slatkiš, ali i da se zamrznu za drugi put.

1631016786_Depositphotos_12498700_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 2,5 dl toplog mleka
  • 1/2 kg mekog brašna
  • 2 jajeta
  • 125 g maslaca
  • kašičica soli
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike tople vode
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 12 zrelih šljiva
  • malo ruma

Pročitajte još: Tart od šljiva kakav ste videli samo na TV: Probajte, lako se pravi! (RECEPT)

Priprema:

Pomešajte jednu kašiku brašna i isto toliko šećera sa kvascem i malo mlakog mleka, pa ostavite 15 minuta da nadođe. U dublju posudu stavite brašno, maslac sobne temperature, 4 kašike šećera, 1 vanilin šećer, so i jaja. Dodajte nadošli kvasac, dve kašike tople vode i umesite testo. Po potrebi dodajte još malo brašna. Testo pokrijte i ostavite 35-40 minuta da naraste.

U međuvremenu očistite šljive, prepolovite ih i pospite sa dve kašike šećera i kesicom vanilin šećera. Zatim ih poprskajte sa malo ruma. Naraslo testo podelite na pola, svaku polovinu rastanjite oklagijom i nožem izrežite 12 trouglova. Na svaki stavite po jednu polovinu šljive, pa zarolajte kao što se rolaju kroasani.

Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)

Kiflice poređajte u pleh, svaku premažite maslacem rastopljenim sa kašikom toplog mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene. Tople kifilice pospite kristal šećerom ili onim u prahu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.