Post je vreme čišćenja tela i duše, a ovi lagani obroci neće opteretiti ni vaš budžet.
Idealan predlog za obrok koji će se svideti celoj porodici.
Posna pasta - sastojci:
250 gr testenine gnezda
1 konzerva pelat paradajza
1 mali crni luk izrendan
6 briketa spanaća
4 kašike paradajz pirea sa komadićima ili pasirane pasate
3 čena belog luka, tanko isečena
1 kašičica suvog origana
1 ponsa krem supa od povrća skuvana
3 kašike maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Posna pasta - priprema:
Na malo ulja upržite crni luk i šargarepu dok ne omekšaju.
Dodajte gnezda testenine, zatim konzervu pelata i brikete spanaća.
Sve prelijte skuvanom krem supom od povrća, pripremljenom u 500 ml vode.
Dodajte začine po ukusu, poklopite i ostavite da krčka dok se testenina ne skuva.
Na kraju otklopite, po potrebi kratko prokuvajte da se sos zgusne i poslužite toplo.
(Stil)
BONUS VIDEO: