Oglas
· · Komentari: 0

Šta su ENGLESKI MAFINI? Pojavili su se početkom 19. veka, a mnogima su i danas omiljeni (RECEPT)

Umesto vazdušatih američkih napravite britanske šuplje i ravne mafine

1674379263_shutterstock_2136837965.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Recepti za engleske mafine počeli su da se pojavljuju početkom 19. veka. U viktorijansko doba, mladići su prodavali kolače na ulici, u posebnim kolicima i zvonili su kako bi privukli kupce. Engleski mafini dosta podsećaju na lepinje, a obično se jedu za doručak. Možete da ih mažete džemom ili da ih punite kajganom, slaninom, sirom... 

Sastojci:

  • 330 g brašna 
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 180 ml mleka
  • 120 ml vode
  • 45 g putera 
  • 1 veliko jaje
  • griz

Pročitajte još: Jelo za DUŠU: ZAPEČENE NJOKE u bolonjeze sosu (RECEPT)

Priprema:

Pomešajte mleko, vodu i šećer u šerpi, pa kratko kuvajte da se sastojci zagreju. Promešajte i dodajte suvi kvasac. Ostavite da se kvasac aktivira. Istopite puter, pa dodajte u aktivirani kvasac, kao i jaje sobne temeprature. U tu smesu postepeno dodajte brašno koje ste pomešali sa kašičicom soli i umesite. Testo stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji nekih sat vremena. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, a zatim ga lagano raširite na debljinu od 2,5 cm. Pleh obložite pek papirom i pospite kukuruznim brašnom ili grizom. Modlom ili čašom napravite oblike na testu i ređajte na pleh. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori još pola sata. U zagrejani tiganj pospite malo griza i stavite mafine. Pokrijte i pržite nekih 5-6 minuta, a zatim okrenite i pržite još 5-6 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas