· · Komentari: 0
RECEPT

Sjajna ideja za ručak: Piletina sa zeljem, blitvom ili spanaćem (RECEPT/VIDEO)

Recept koji će vas oduševiti

1664691668_piletina-sa-zeljem.jpg
Foto: Youtube printscreen

Zelje je iz roda kupusa, blitva je slična spanaću. I jedna i duga namirnica su izuzetno zdrave, čiste organizam od toksina, pozitivno utiču na srce, jačaju kosti, popravljaju raspoloženje.

Pročitajte još: Sa ova DVA SASTOJKA postaće još ukusnija: RUSKA SALATA spremljena na malo drugačiji način (RECEPT/VIDEO)

To je mala riznica vitamina i minerala Vekovima se zelje tretira kao hrana za siromašne . Pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, na izgradnju kostiju i rad mišića.

Potrebno je:

1 par pilećeg belog mesa
1veća veza blitva
malo suve seckane slanine
mala glavica crnog luka 
1 šargarepa
3-4 čena belog luka
100 gr kisele pavlake
100 ml jogurta
1 manji paradajz
3 jaje
3 čena belog luka
malo kačkavalja
so..ulje..začin

Priprema:

Zelje ili blitvu oprati očistiti drškicu i obariti u malo vode. U vodu dodati 1 malu kašičicu jabukovog sirćeta. Bariti 2 min pa ocediti isprati i iseckati. 

Na ulju propržiti seckanu suvu slaninu,seckan crni luk , dodati na kockice šargarepu. Meso iseći na manje sitije (komadiće) pa posebno na ulju na najjačoj temperaturi propržiti da porumeni, U luk ubaciti ceckano zelje,  blitvu ili spanač.  

 

Meso posoliti dodati malo začina za piletinu , 1/2 kašičice ml. paprike i izjednaćiti. Ubaciti meso u blitvu pa posoliti ili dodati suvog začina i 3 čena seckanog belog luka. Tepsiju podmazati uljem i sve istresti. 

Odozgo poredjati na kocke oljušten paradajz. U činiju umutiti 3 jaja dodati pavlaku i jogurt. sve promešati Preliti preko mesa i protresti da jaja padnu na dno tepsije. Odozgo narendati malo kačkavalja i seckanog peršunovog lista. Peći na 200 stepeni C 30-40 min. da zarumeni. Služiti toplo.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.