· · Komentari: 0
POVRĆE

ZELENA BOMBA: Mediteranska blitva na lešo (FOTO)

Blitva podiže imunitet, savršeni je diuretik, čuva mozak i pošto je niskokalorična odlična je za dijetu.

1597656785_blitvaGotova.jpg
Foto: A. M.

Svako ko kuburi sa kilogramiam treba redovno u ishranu uvrsti blitvu. Nažalost, u Srbiji se najčešće jede uz kuvan krompir i ribu, što je pogrešno jer je bpgata vitaminima C i B, kao i karotinom, magnezijumom, gvožđem, kalijumom, kalcijumom i manganom.

Blitva autoli glad
Da bi čovek bio bez napada gladi najmanje pet sati, dovoljno je da svakoga dana unese između 150 i 200 grama blitve. 

Pročitajte još: Imamo IDEALNO mesto za letovanje, SVE UKLJUČENO, a uz jedan USLOV - dobijate POPUST (FOTO)

Ova namirnica ubrzava prolaz hrane kroz creva i otklanjaju tegobe prilikom varenja, otklanjanja nervozu i jača koncentraciju. Stvara crvenena krvna zrnaca, jača kosti i štiti kompletnu sluzokožu tela, a naročito očiju.

Pročitajte još: Sigurno ste jeli SMOKVE na sto načina, ali nikada u SENDVIČU - Zašto? (FOTO)

Uklonite beli koren

Sastojci:

  • veza blitve
  • limun
  • maslinovo ulje
  • veći krompir
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Blitva se detaljno opere, list po list. Okrene se naopako i beli koren iz sredine se "izvuče".

Svaki last se temeljno opere i ukloni beli koren.

Kada se svi listovi temeljno operu blitva se skuva u vodi koja je provrila. Blitva je brzo gotova, a ocenićete da je kraj kada omekne.

Krompir se skuva u drugoj šerpi, a prethodno iseče na kockice, pa nežno pomeša sa blitvom.

Oprana i očišćena blitva spremna za kuvanje Foto: A. M.

Blitva može da jede sa krompirom, ali i kao salata. Dovoljno je dodati beli luk, politi limunovim sokom i zaliti maslinovim uljem.

Pročitajte još: POŠIRANO jaje sa rukolom koje DIŽE iz MRTVIH (FOTO)

Ko ne voli beli luk treba da ga iseče na velike listiće kako bi ga lakše uklonio.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.