· · Komentari: 0
ČAROLIJE

NIJE SVEJEDNO! Evo kako da vas ne nasamare sa MESOM, a tajnu krije i TEFLONSKI TIGANJ

Tokom leta je najvažnije da jedete sveže meso, ali i da pravilno koristite teflon tiganj.

1596899758_Depositphotos_21858255_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Upotreba teflonskih tiganja kao svemogućeg posuđa često dovodi do nehotičnih, a pogubnih grešaka. Mnogi ne znaju da su napravljeni za termičku obradu na nižim temperaturama, kao što je prženje jaja, a ne za pečenje odrezaka koji iziskuju izuzetno vioku temperaturu. Osim toga, na teflonu se namirnice ne lepe samo ako nije uništeno njegovo dno, a uništava se ukoliko se hrana meša metalnim pomagalima.

Pročitajte još: Postoji NAČIN da očistite lubenicu od semenki za samo DVA MINUTA - same OTPADAJU!

Teflonska površina može da se uništi i ako se posuđe slaže jedno preko drugoga, odnosno ako se u tiganj direktno stavljaju druge metalne posude. Teflonski tiganj ne voli vrelu vodu, abrazivna sredstva, niti podnosi pranje u mašini za sudove. Sa njim mora da se postupa nežno, uz korišćenje blagih sredstava, mekanih sunđera i mlake vode.

Pažljivo ga posmatrajte i sve će vam biti jasno Foto: Depozitfoto

Proverite da li je meso sveže

U vrelim letnjim danima vrlo je važno da li jedete sveže meso. Boja, količina vode i prošaranost belim prugama otkrivaju koliko je stajalo u frižideru prodavnica i da li je bezbedno za pripremu. Da biste otklonili nedoumicu o njegovoj svežini, najbolje je da kupujete meso iz regije jer prevaljuje kraći put do prodavnica. Osim toga, kvalitetno meso treba da ima malo unutarmišićne masti, što se prepoznaje po belim prugama kojima je prošarano.

U pakovanom mesu ne sme da bude vode!

Ako kupujete pakovano meso, u njemu ne sme da bude vode. Ukoliko leži u krvavoj vodi znači da je staro. Svežinu dodatno možete proveriti pritiskanjem prstom. Kada na mestu pritiska ne ostaje dugotrajno udubljenje, možete da ga kupite.

Pročitajte još: PET načina kako da UKLONITE MRLJE od VINA: Sve što vam je POTREBNO već IMATE U KUHINJI

Boja zavisi od vrste mesa. Teletina treba da bude svetla, ali ne bela, što se odnosi i na meso živine. Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne pretamna, dok je idealna boja svinjetine bledoružičasta. U svakom slučaju, od svih sivkastih nijansi mesa treba bežati, ističu nemački stručnjaci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.