· · Komentara: 0

Kako ČUVATI PARADAJZ da ne postane BRAŠNAST? Postoje dva GENIJALNA TRIKA za najbolji ukus

Ne idu uvek u frižider

1652793818_christina-branco-ZdhAgfp4rog-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

LJudi imaju različita mišljenja o tome kako čuvati paradajz, ali svi žele isti rezultat: svež, sladak, kiselkast paradajz za jelo i kuvanje što je duže moguće. Bez obzira da li paradajz koristite za brz gaspačo, obilan, sporo kuvan paradajz sos ili ih jedete kao jabuke, morate da znate kako da ih čuvate da bi bili spremni za upotrebu. Nastavite da čitate da biste saznali sve o tome kako pravilno skladištiti paradajz.

Kako čuvati paradajz

Ako paradajz još nije zreo, najbolje ga je čuvati na polici nekoliko dana dok ne sazre. Znaćete da je zreo kada budu mirisan i blago mekan na dodir. Kada sazre, ili ih konzumirajte ili ih stavite u frižider da sačuvate svežinu. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru oko dve nedelje.

Pročitajte još: Zašto NIKAD ne bi trebalo da držite JAJA u vratima od frižidera? Uz OVAJ savet ostaće sveža duplo duže

Možete li čuvati paradajz u frižideru?

Ukratko, da, paradajz možete čuvati u frižideru, ali važno je uzeti u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja, a niko ne želi da jede zrnast, blag, nezreo paradajz. Ako nezreli paradajz stavite u frižider, ostaće takvi - nikad tako ukusni kao što su mogli da budu. Ako odaberete ili uspete da kupite savršeno zreo paradajz, ili ga pojedite ili ohladite.

Što se tiče prezrelog paradajza, obavezno ga stavite u frižider da biste usporili njihovo kvarenje, i imajte na umu da možete da koristite mekani, prezreli paradajz za sosove od paradajza. 

Pročitajte još: Ako odsečete BUĐ SA HLEBA, da li je onda bezbedan za jelo? Doktorka otkrila ISTINU, evo da li smo bili u zabludi

Kako čuvati narezan paradajz

Pošto kožica štiti "meso", najbolje je da paradajz čuvate cele za skladištenje, ali ako se nađete sa ostatkom paradajza koji je isečen, postoji način da duže ostane svež. Jednostavno pokrijte isečenu stranu plastičnom folijom čvrsto i labavo umotajte neisječenu stranu. Stavite paradajz na mali tanjir isečenom stranom nadole i stavite ga u frižider. Ovako uskladišten, paradajz isečen na kriške će trajati nekoliko dana.

BONUS VIDEO:

 
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.