· · Number of comments: 0

Ne uspeva vam mešenje testa? Uglavnom pravimo PET GREŠAKA

Mešenje testa nije jednostavan proces i često ne uspeva iz prvog pokušaja

1664805286_christmas-stars-g7a879a270_1280.jpg
Foto: Pixabay

Postoji mnogo recepta koji nas uče kako da napravimo mekano testo koje će da uspe čak i ako niste iskusni u kuvanju i koje su to greške koje dovode do toga da testo ne uspe, a dešavaju se i najboljima.

Trikovi za što bolje umešeno testo

Kvasac

Neiskusne domaćice često stavljaju previše kvasca kada mese testo. Vodite računa o tome jer to kvari ukus peciva, a može da se desi i da počne da se mrvi. Upotrebite tačnu količinu kvasca koja je navedena u sastojcima.

Vreme

I najmanje kašnjenje utiče na ukus peciva ili hleba. Ako testo ostane 20 minuta duže nego što bi trebalo, ono se neće ispeći dobro.

Pročitajte još: Zdrav podsticaj: Dodajte ovu namirnicu u kafu i uživajte u još boljem ukusu

Ulje

Nemojte da zaboravite da stavite ulje u testo. Neki veruju da tako peciva, hleb... brže postaju bajati i da se lakše mrve, ali to nije tačno. Ulje čini testo boljim i ukusnijim.

Brašno

Nemojte odmah da dodajte celu količinu brašna u testo. Ono se dodaje postepeno kako bi mogli da ocenite da li je testo dobro.

Gluten

Prilikom kupovine brašna obratite pažnu da li sadrži dovoljno glutena, jer je on odgovoran za spajanje sastojaka. Nizak procenat glutena dovodi do činjenice da je potrebno više brašna, a onda vam testo definitivno neće uspeti.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.