Oglas
· · Komentari: 0

Očistite kantu za smeće i sprečite neugodne mirise: Trebaju vam ovi prirodni proizvodi

Da biste očistili masne ili lepljive ostatke, nanesite kafu na vlažnu krpu i nanesite na potrebna mesta.

1632740146_kanta.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Mnogi odugovlače s temeljitim čišćenjem kante za smeće, ali kad počne neugodno mirisati čak i nakon što ste je tek ispraznili, znate da je vreme da se suočite s tim kućanskim zadatkom.

Evo kako očistiti kantu za smeće kako biste uklonili te neugodne mirise.

Talog kafe

Kafa je veoma učinkovita u čišćenju masnoća.

Jednostavno stavite dve kašičice taloga kafe na mokru krpu te očistite kantu. Taloga kafe takođe možete upotrebiti za uklanjanje neugodnih mirisa, tako da ga pospite po dnu kante pre stavljanja vrećice.

Soda bikarbona

Jednostavan način da sprečite neugodne mirise je da posipate sodu bikarbonu po dnu kante i ostavite je tamo dok punite kantu. Kad ispraznite kantu, ne zaboravite ponovno posuti sodu bikarbonu po dnu.

Limun

Kako bi kanta lepo koristila, pomoći će vam polovina limuna. Prvo što trebate napraviti je na dno staviti sodu bikarbonu te je ostaviti da deluje 10 minuta pa izvaditi. Zatim unutrašnjost kante oribajte polovinom limuna pre nego što stavite vrećicu.

Alkoholni rastvor

Ovo je savršen način za dodavanje sjaja vašoj kanti. Napravite mešavinu jednakih razmera vode i alkohola u boci s raspršivačem, poprskajte posudu i sunđerom za posuđe istrljajte unutrašnju i spoljašnju stranu kante.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas