Oglas
· · Komentari: 0
LAGANO

SMANJITE KALORIJE U TESTENINI: Za ovaj genijalni trik treba samo 15 minuta

Tako je lako.

1605950291_Depositphotos_72262673_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Testenina je omiljeno jelo ili prilog širom sveta, zbog svoje dostupnosti, cene i osećaja sitosti koji pruža. Ipak, dosta je kalorična, pa se preporučuje da je ne jedete često ukoliko želite da sačuvate vitku liniju.

Koliko god ukusna bila, testenina je sama po sebi škrob, koji nije dobar za organizam. 100 grama tjestenine sadrži oko 390 kalorija, a većinu toga čini skrob, koji se u ljudskom organizmu pretvara u šećer, odnosno "skladišti" kao salo.

Ipak, naučnici imaju dobru vest za sve ljubitelje testenine – postoji način da se smanji broj kalorija u njoj!

Pročitajte još: Saznajte da li je RIBA IZ KONZERVE uopšte zdrava

Sve što treba da učinite jeste da je ne jedete odmah nakon kuvanja, već da je ohladite, pa ponovno zagrejete!

Ovo otkriće je zapravo samo slučajan zaključak do kojeg se došlo tokom eksperimenta u emisiji Trust Me, I’m a doctor (Veruj mi, ja sam doktor).

Foto: Depozit

Pročitajte još: Idealno za skidanje kilograma: Voda sa krastavcem

U njoj su ispitanicima davali testeninu, a nakon toga im merili nivo šećera u krvi svakih 15 minuta.

Oni koji su jeli sveže skuvanu testeninu imali su čak dvostruko veći nivo šećera u krvi, u odnosu na one koji su jeli iste količine testenine koja je prvo bila ohlađena, a potom podgrejana.

Pročitajte još: PAŽLJIVO! Namirnice koje mala deca nikako ne bi smela da jedu!

- Nakon ponovnog zagreavanja, skrob u testenini se više ponaša kao onaj u mahunarkama, bananama ili zobi - istakao je doktor Kris van Taleken, koji je i zaslužan za neobično, ali važno otkriće.

Drugim rečima, podgrejani ostaci ručka ili večere, barem kada je reč o testenini, su puno zdravija opcija. Na taj način smanjuje se rizik od dijabetesa, ali i debljanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas