Oglas
· · Komentari: 0
AGENCIJE

SAZNAJEMO! DRAMA je GOTOVA! Rešen problem AGENCIJA, ali na potpuno NEOČEKIVAN NAČIN!

Od 1. oktobra u Srbiji ne radi ni jedna turistička agencija, jer su im istekle polise osiguranja.

1602231006_Depositphotos_50501035_s-2019.jpg
Oglas

Agencije su devet dana kao "na iglama", jer Ministarstvo turizma im nije oduzelo licence za rad, ali turoperatori ne mogu da organizuju putovanja, jer nemaju polisu osiguranja! O tome detaljno možete pročitati OVDE.

Posle mesec dana agonije problem sa polisama osiguranja je konačno rešen!

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Kako nezvanično saznajemo u Ministarstvu turizma polise osiguranja će biti produžene turističkim agencijama! Naš izvor smatra da će biti produžene na godinu dana, iako to odgovara samo velikim, dok bi manjim agencijama više odgovaralo produženje na tri meseca.

Produženje na godinu dana odgovara velikim, a tri meseca malim agencijama.
Tri meseca ili godina?
Polise od tri meseca više odgovaraju malim agencijama, jer bi se promenio način naplate. Naime, sada se naplaćuju paušalno, a posle tri meseca bi nova naplaćena prema prometu.

Međutim, neće svi osiguravači produžiti polise. Tačnije, do sada je turističkim agencijama polise osiguranja poslovanja prodavalo šest agencija, ali broj će se sada prepoloviti.

Polovina osiguravača odbija da prodaje polise!

Kako saznajemo ovaj proizvod će sada nuditi samo tri osiguravača, Turisti ne treba da brinu, jer su polise koje su agencije imale u trenutku kada su kupovali aranžmane i za njih dobili vaučere i dalje važeće! O polisama detaljnije možete pročitati OVDE

Agencije mogu da kupe polise ili daju i bankarske garancije od 400.000 evra!

Međutim, agencije će konačno imati izbor! Naime, pored polisa osiguranja agencije će moći da uzmu i bankarske garancije. Ova mogućnost je i do sada postojala, ali nije postojao nosilac, odnosno titular bankarske garancije. Ministarstvo turizma je sada postiglo dogovor sa Udruženjem banaka i agencije mogu da se odluče da li žele da kupe polisu ili daju bankarsku garanciju.

Opet će biti paket-aranžmana Foto: Piksabej

Pročitajte još: EPSKO HIPI putovanje: Da li bi krenuli AUTOBUSOM na PUT od 70 dana?

- Nismo sigurni da mnogo agencija može da obezbedi bankarsku garanciju od 400.000 evra, pa je zato neophodno da postoji mogućnost polisa - kaže naš izvor.

Samo desetak agencija može da obezbedi bankarsku garanciju...

Titular bankarskih garancija bi mogla da bude Privredna komora Srbije, ali i strukovna udruženja.

Menjaće se kompletan Pravilnik!

Na kraju, važna informacija je da će se uskoro promeniti kompletan Pravilnik prema kojem rade turističke agencije i biće prilagođen tržišnim uslovima. Konkretno, promeniće se upravo iznos za bankarsku garanciju koja svuda u svetu iznosi 25.000 dolara. Međutim, titular garancije prati promet agencije i kako se povećava obim posla tako se povećava i iznos koji treba da deponuje.

Pročitajte još: NAJGORA godina u istoriji: Turizam u SRBIJI su spasli OVI LJUDI

U slučaju bankrota agencija tada će titular garancije prvo vratiti putnike sa destinacija, zatim uraditi konsolidaciju firme, uraditi kalkulaciju i svim turistima podeliti novac na ravne časti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas