· · Komentari: 0
VITKE

Da li ste čuli za KUPUS DIJETU? Traje SAMO 7 DANA, rezultati se vide ODMAH, a gubi se PET kilograma

Kupusa sada ima u izobilju, i to je još jedan razlog da ovu namirnicu iskoristite da doterate liniju.

1603723090_Depositphotos_116422520_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Inače, kupus dijeta je jedna od najstarijih. Smatra se da je nastala u još tokom Prvog svetskog rata i da je bila namenjena da se u oskudnim uslovima života očuva zdravlje.

Pročitajte još: Vreme je za DUGINU dijetu kojom se MRŠAVI 8 kilograma i jača IMUNITET

Recept za čorbu
Potrebno: zelena paprika, veliki paradajz, šest stabljika celera, velika glavica crnog luka, dve kocke za supu, velika glavica kupusa, četiri čaše vode i kašika maslinovog ulja.Iseckajte povrće na kockice. Na maslinovom ulju prvo propržite crni luk dok ne omekša, pa dodajte celer, paradajz i papriku. Zalijte vodom, dodajte kocke za supu i kuvajte 15 minuta. Za to vreme iseckajte kupus. Dodajte ga ostalom povrću i kuvajte još 10 minuta.

Sam naziv dijete možda asocira na razna jela od kupusa. Ipak, tajni sastojak ovog režima ishrane je supa odnosno čorba od ovog povrća. Jede se sedam dana i značajno smanjuje telesnu težinu, u proseku oko pet kilograma.

Nema galdovanja!

Pri tome, nema gladovanja, jer čorbu od kupusa možete da jedete kad god ste gladni. Ukoliko želite da ponovite dijetu, preporuka je da napravite pauzu, bar, dve nedelje.

Rezultat se dobija izuzetno brzo!

Prednosti ove dijete su u tome što daje brz rezultat, jeftina je, pogotovo u sezoni kupusa. Mana je ta što ćete, ukoliko se vratite starim navikama za trpezom, brzo nabaciti kilograme.

Pročitajte još: DIJETA 4 FAZE: 12 kilograma za 28 dana, nije loše?

Ponedeljak

Jedite čorbu u neograničenim količinama, ali možete da jedete i voće. Dozvoljeno je sve osim banana. Takođe, možete pored vode da pijete nezaslađene čajeve i sok od brusnice.

Utorak

Jedite čorbu u neograničenim količinama, a dozvoljeno je i povrće, bareno ili sirovo. Samo izbegavajte skrobno i korenasto povrće. Za večeru možete da pojedete jedan pečeni krompir sa maslacem, bez soli.

Pročitajte još: PODMUKLE su i UVEK NAĐU PUT do našeg stomaka: OVA PIĆA imaju SKRIVENE KALORIJE

Svež Foto: Piksabej

Sreda

Kombinujte plan ishrane za ponedeljak i utorak. Dakle, jedite voće i povrće, ali ne i pečeni krompir za večeru.

Četvrtak

Čorba u neograničenim količinama, a kao poslastica će vam, već sigurno prilično izgladnelima, delovati banane na jelovniku. Možete da pojedete čak osam komada. Pijte nemasno mleko koliko želite.

Petak

Jelovniku od kupus-čorbe dodajte 250 g govedine i šest svežih paradajza.

Pročitajte još: DIJETA 80/20 - Evo zašto je zvezde vole!

Subota

Uz čorbu dodajte povrće i govedinu. I povrće i ovu vrsta mesa možete jesti koliko želite.

Nedelja

Jelovnik je danas malo raznovrsniji, ali i dalje skroman: uz čorbu od kupusa možete da jedete braon pirinač, povrće i da pijete sok bez šećera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.