Oglas
· · Komentari: 0
KOLAČI

Kandidat za MIŠELINOVU zvezdicu: U Beogradu može da se pojede slatkiš kakav ne postoji nigde na svetu (VIDEO)

U rezidenciji ambasadora Egipta u Beogradu napravljen prvi srpsko-egipatski kolač!

1609251813_kolacic.PNG
Foto: A. M.
Oglas

Marko Janković, šef kuhinje Ambasade Egipta u Beogradu, pravi je umetnik! Ovaj mladi šef uspeo je da osmisli i napravi slatkiš koji je mešavina egipatsko-srpskih ukusa.

Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

Tačnije, reč je o fuziji, jer je Marko napravio mus od čokolade sa hibiskusom. Na ovom kolaču mogu da mu pozavide i francuski kuvari. Ovaj kolač služi se isključivo u Ambasadi i rezidenciji Egipta u Beogradu, a reportažu o ovoj zemlji možete pogledati OVDE.

- Hvala ti Marko što si napravio ukus koji spaja Egipat i Srbiju - rekao je Amr Ajuveli, ambasador Egipta u Beogradu u videu koji možete pogledati.

Užice i Asuan će biti pobratimi!

Priču o egipatskom ambasadoru Amru Ajuveliju koji je udomio psa Uvac  u Srbiji možete videti OVDE.

Šef Marko Janković i ambasador Amr Ajuveli Foto: A. M.

Čokoladni mus je sladak, a sos od hibiskusa kiseo, pa ova dva ukusa čine kolač čarobnim. Najlepši i najbolji cvetovi hibiskusa rastu u Asuanu, na najjužnijem mestu Egipta. Tamo hibiskus nazivaju - "karakde".

Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)

Ambasador Ajuveli upravo radi na bratimljenju Užica i Asuana. Oba grada imaju brane - Užice je na Đetinji izgradilo prvu branu u svetu koja je proizvodila struju, a Asuan je poznat po ogromnoj brani na Nilu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas