Oglas
· · Komentari: 0
sok od zove

Napravite "ŠAMPANJAC" od ZOVE i uživajte u osvežavajućem soku! (RECEPT/VIDEO)

Biljni, bezalkoholni šampanjac od zove, unosi dašak glamura u svakoj prilici.

1623590055_pjimage.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Svi znaju za slatki sok od zove i rado ga prave. Kada je zova u cvetanju, svi traže recept za najbolji sirup, ali da li ste ikad probali šampanjac od zove?

Da ne bude zabune, ovaj "šampanjac" ne sadrži alkohol u sebi, ali zato ima zabavne mehuriće poput pravog šampanjca.

Neobičan sok od zove možete koristiti već nakon sedam dana, u sebi ne sadrži konzervanse i pravi je izvor vitamina. 

Recept za šampanjac od zove

Sastojci:

  • 4 litre vode
  • 620 gr smeđeg šećera
  • dva limuna
  • 8 cvetova zove
  • 2 supene kašike belog vinskog sirćeta

Pročitajte još: Serviranje vina - sva pravila na jednom mestu: Ako imate jeftino vino u kući, naučite kako da mu poboljšate ukus!

Priprema: 

Zagrejte vodu do ključanja, dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Jedan limun dobro iscedite, a drugi isecite na četvrtine.

Cvetove zove stavite u zemljanu ili plastičnu posudu, prelijte zaslađenom vodom, stavite četvrtine limuna, limunov sok i sirće. Promešajte, prekrijte krpom i ostavite da odstoji jedan dan.

Nakon 24 sata, procedite sok kroz gazu, sipajte u sterilisane flaše sa dobrim zatvaračem i možete koristiti šampanjac od zove nakon sedam dana.

Vodite računa, ovaj sok od zove na sadrži konzervanse u sebi, pa vodite računa da ga potrošite u roku od tri nedelje.

Ceo postupak možete pogledati u videu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas