· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Rešenje je na pomolu! Evo koje biljke leče STERILITET i kod žena i kod muškaraca

Problem steriliteta je problem sa kojim se sve veći broj mladih parova danas suočava.

1609081126_pregnancy-3996879_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Problem savremenog doba sa kojim se suočava oko 15 odsto mladih parova u reproduktivnoj dobi, sterilitet ili infertilitet je stanje jednog ili oba partnera zbog koga par koji želi potomstvo ne može prirodnim putem da ostvari začeće. 

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

Uzroci neplodnosti mogu biti različiti. U najčešće uzroke muškog steriliteta spada pušenje, duže korišćenje marihuane i drugih droga, kao i hronični alkoholizam. Pored bolesti zavisnosti, tu je i nekontrolisano uzimanje steroida, koje izaziva skupljanje testisa i neplodnost.

Pročitaje još: Doktorka Aleksandra preporučuje: Bežite iz grada i ČUVAJTE pluća na ova TRI načina

Previše intenzivne vežbe dovode do proizvodnje visokog nivoa steroidnih hormona nadbubrežne žlezde, što izaziva nedostatak testosterona i dovodi do neplodnosti. Nekad i tesan veš može da bude uzrok muškog steriliteta – jer povećava temperaturu tela, što rezultira smanjenjem produkcije spermatozoida. Neuhranjenost i anemija, kao i prekomereni stres – često su uzroci neplodnosti muškaraca. 

Donosimo tri prirodna preparata koji rešavaju problem neplodnosti.

Nar

Ova biljka je poznata po tome da pojačava plodnost i kod žena i kod muškaraca. Što se tiče žena, on pomaže povećanje protoka krvi u materici i smanjuje šanse za pobačaj. Međutim, mora se pažljivo dozirati nar, kako bi se izbegle štetne posledice. Pomešati jednake količine finog praha od semena i kore nara i čuvati ga u hermetički zatvorenoj tegli. Uzeti polovinu kafene kašičice ove mešavine sa čašom tople vode dva puta dnevno, nekoliko nedelja. Takođe, preporučuje se konzumiranje ovog svežeg voća i ispijanje soka od nara.


Foto: Depositosphotos

Koren make

Za prirodno lečenje ženskog steriliteta efikasan je i koren make. Ovo se takodje odnosi i na muški sterilitet. Koren ove biljke prodaje se u obliku praha. Umešati polovinu kašičice korena zlatne make u prahu u 250 mililitara mlake vode ili mleka. Piti ovo jednom dnevno nekoliko meseci. Takođe može se dodati prah maka korena u neki drugi napitak koji se praktikujee za doručak.

Pročitajte još: Doktor Vladimir precizno izračunao kada će KORONA postati običan grip!

Žuti noćurak

Ova biljka u sebi sadrži gama linolensku kiselinu, supstancu koja je veoma važna za pravilnu produkciju hormona u organizmu, konkretno hormona prostaglandina. Upotreba žutog noćurka može dovesti do regulacije hormonskog poremaćaja kod žena koje imaju problem sa prostaglandinom. Za lečenje ženskog steriliteta, kao i za druge ženske tegobe, primenjuje se ulje žutog noćurka. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.