· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Vreme je za zimnicu: Kako da napravimo najukusniju TURŠIJU? (FOTO/VIDEO)

Turšija je mnogima omiljeni deo zimnice.

1631774037_Bez-naslova.png
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 50 krupnih paprika
  • 2 kg krastavčića
  • 10 l vode
  • 250 soli
  • alkoholno sirće 2:1
  • celer list
  • malo bibera u zrnu
  • 1 veći ren

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Papriku dobro oprati i odseći dršku. Krastavčiče oprati i odseći deo gde su drške. Poređati u burence pola paprike i na nju dodati malo listova celera. Ubaciti sve krastavčiće, pa odozgo ostatak paprike. Dodati opet celera i malo bibera. 

Pročitajte još: ZA NAJBOLJI AJVAR OVE ZIME! Trik sa kojim ćete za sekundu OLJUŠTITI paprike za zimnicu (RECEPT)

U lonac sipati tri litra vode i dodati 1 litar sirćeta alkoholnog 3:1. Za ovu meru paprike potrebno vam je oko 10 litara vode. Znači sipati u vodu 250 gr soli i oko 2,5l sirćeta. Obavezno probati da li je slano i kiselo.

Foto: privatna arhiva

Ako vam je prekiselo dodati malo vode ako je neslano dodajte još soli prema ukusu. Ubaciti konzervans i vinobran dobro izmešati i naliti.

Staviti plastični obruč i kamen ili pak sipati vodu i dobro je zatvoriti i pritisnuti. Posle 7 dana je pogledati, pa  doliti vode jer će paprika upiti tečnost. Može stajati do sledeće turšije...

Foto: privatna arhiva

Napomena:

U turšiju možete dodati karfiola, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz ljute papričice i td..

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.