· · Komentari: 0
EFIKASNO

ZA SADAŠNJE I BIVŠE PUŠAČE: Ovaj sok od tri biljke će vam OČISTITI PLUĆA

Neverovatno lekovito sredstvo.

1605098735_Depositphotos_192187186_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo verovatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak lekovitih svojstava napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume.

Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima.

Pročitajte još: Narodni LEK koji briše PREHLADU I GRIP! Donosimo vam recept koji se prenosi kroz generacije

Luk

Luk, kao i beli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je saborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je efikasan u sprečavanju raznih bolesti respiratornog sistema.

Da biste pročistili pluća ne treba vam čudo, već čudesni napitak lekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora, đumbira, luka i kurkume.
Foto: Depozit

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran prepun je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva, pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Pročitajte jošKako možete da PRODUŽITE ŽIVOT za 10 godina? Jedna studija je otkrila

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

  • 400 grama luka
  • 1 litra vode
  • 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)
  • 2 kašike kurkume
  • koren đumbira veličine palca

Pročitajte još: Razbijen mit: Kafa zapravo ima PLACEBO EFEKAT

Priprema:

  1. Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi.
  2. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte koren đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovno zakipi dodajte kurkumu i smanjite vatru na laganu temperaturu.
  3. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procedite i sipajte u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i tu držite sve vreme.
  4. Uzmite dve kašike eliksira ujutru na prazan stomak i uveče dva sata posle obroka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.