· · Komentari: 0
san

Ako ne možete da zaspite primenite trik sa LAVANDOM i jastukom

Eterična ulja već nekoliko godina nalaze se u centru pažnje kao delotvoran način da se opustimo.

1617187561_Depositphotos_12751885_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Upotreba lavande prednjači u ove svrhe i to zbog svog umirujućeg dejstva. Kako je period kome svedočimo mentalno veoma zahtevan, odlučili smo da vam predstavimo trik, koji i te kako može ublažiti nagomilani stres tokom noći. Ukoliko uveče ne možete lako da zaspite, na pravoj ste adresi…

Potpuno razumemo sve vas koji imate poteškoće da utonete u san, jer se pred sve nas postavljaju izazovi na svakodnevnom nivou. Zbog toga, pokušajte da nabavite kvalitetno eterično ulje lavande koje ćete nakapati na jastuk pre odlaska u krevet. Ono će, kako koji minut prolazi, otpuštati miris, koji opušta mišiće i snižava nivo stresa, što je od presudne važnosti. Pored toga, uz primenu ovog saveta, na jednostavan način ćete se rešiti ili ublažiti glavobolju i grčeve u vratu i ramenima.

Lavanda primenjena u ovom obliku smanjuje mogućnost anksioznih napada.

Pročitajte još: Knjige koje su još pre više od 100 godina odnete na ANTARKTIK: Da li ste pročitali neku od njih?

Rezultati kliničkog ispitivanja sprovedenog za magazin The Mental Health Clinician pokazali su da eterično ulje lavande ne samo da godi organizmu, već je i lišeno škodljivih svojstava. Iako pojedinci smatraju da može dovesti do zavisnosti, te da se bez njega, kada se jednom primeni, ne može zaspati, istina je zapravo suprotna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.