Oglas
· · Komentari: 0

Dva brza načina da povećate energiju na dnevnoj bazi

Energija svima varira u toku dana

1651667141_happiness-ge426649d9_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

U jednom trenutku se osećate poletno, a u drugom već niste sigurni da možete da završite sve dnevne obaveze. Tada posežemo za šoljicom kafe, ali ipak bismo mogli da pormenimo i neke rutine.

Vežbanje

Kada je u pitanju nivo energije, zdravlje mitohondrija, centralnim mesto metabolizma, je najvažnije. Vaše mitohondrije su snaga ćelije, što znači da snabdevaju energijom svaku ćeliju. Ako su vam mitohondrije slabe nećete da se osećate najbolje. Tako da, mitohondrije treba da tretiramo isto kao mišiće.

Pročitajte još: Rešenje za mrave u kući: Okrenite se prirodnim sredstima i uklonite tragove mirisa

- Što se tiče najbolje vežbe za zdravlje mitohondrija, mnogi stručnjaci hvale intervalni trening visokog intenziteta (HIIT), pošto mišići nakratko "gladuju! za kiseonikom (hipoksija), što stimuliše proizvodnju mitohondrija. Mada, svaki način vežbanja je dobar za početak - kaže doktor Viten za Mind Body Green.

Zadržavanje daha

- Vežbe disanja su jedini najbrži i najmoćniji način za poboljšanje nivoa energije - objašnjava Viten.

Viten predlaže neke jednostavne zastoje daha:

- Krenite nežno, nekoliko zadržavanja daha gde držite udah samo 15 ili 20 sekundi, a zatim možete da napredujete. Ili možete da probate da brzo udišete i izdišete kroz nos, oko 30 do 50 udisaja.

BONUS VIDEO


 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas