· · Komentari: 0
trening

Četiri jednostavne VEŽBE za jutarnje razgibavanje: Potrebno je malo vremena za lep početak dana (VIDEO)

Lagane vežbe su pravi način da započnete dan, a posebno su korisne za osobe koje veći deo dana provode sedeći.

1645863224_vezbe.jpg

Fizička aktivnost je izuteno važna za celokupno zdravlje organizma. Bilo bi dobro da u toku dana pronađemo bar malo vremena i posvetimo se vežbanju.

Vebže za razgibavanje

Ukoliko ovog vikenda imate nekoliko minuta tokom jutra, vežbe koje ćemo da vam pokažemo odlične su za razgibavanje, a neće vam oduzeti mnogo vremena. Odlično je i to što možete da ih uradite i kod kuće.

Vežba 1

Početni položaj je na podu, zauzimate položaj mačke. Za početak udah je na nosu, uvlačite stomak i sledi izdah na usta. Pogled sve vreme držite pravo. Vežbu ponovite pet do osam puta.

Vežba 2

Tokom sledeće vežbe nalazite se u prethodno opisanom položaju. Ruka je na potiljku, a lakat povlačite ka unutra (kao na snimku). Jednu jednu, pa drugu stranu.

Pročitajte još: Osnovne VEŽBE za istezanje vrata: Dovoljna je samo jedna stolica (VIDEO)

Vežba 3

Na leđima ste, sa rukama i nogama podignutim ka gore. Leva ruka ide ka gore, dok desna noga ide naprad, pa zamenite. Vežbu takođe radite pet do osam ponavljanja.

Vežba 4

Odlična vežba za istezanje donjeg dela kičmenog stuba. Nalazite se na podu, gluteus povlačite ka petama, dok ruke idu ka napred. Ostanete u tom položaju nekoliko sekudni, a potom se izvijete napred.

Sve vežbe možete da pogledate u videu:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.