· · Komentari: 0
MRŠAVLJENJE

JOGURT DIJETA od 3 DANA: Najbrži način da se rešite suvišnih kilograma

Iako traje kratko, jogurt dijeta daje brze rezultate.

1626525123_yogurt-3018152_1920.jpg
Foto: Piksabej

Ako vam je potrebno da brzo izgubite nekoliko kilograma zbog odlaska na more, ili pak želite da obučete haljinu za broj manju, jogurt dijeta je pravo rešenje za vas.

Ova dijeta traje samo tri dana, a daje neverovatne rezultate jer je glavna namirnica koju ćete jesti izuzetno zdrav napitak - jogurt.

Pročitajte još: Nutricionista otkriva kako treba da se hranimo tokom VRUĆINA: OVO povrće MORA da se nađe u jelovniku

Delovanje jogut dijete temelji se na blagodetima probiotičkih jogurta koji podstiču zdravlje crevne flore.

Zahvaljujući probioticima u jogurtu, hrana se brže vari, pa se tako i iz tela izlučuju toksini.

Kada se hrana temeljno vari, poboljšava se i zdravlje creva, a samim tim i opšte zdravlje organizma.

Tokom primene ove dijete, preporučuje se da se dnevno popije do 2 litra jogurta, a uz jogurt se može jesti sveže voće, povrće i meso.

Foto: Piksabej

Trodnevni jelovnik kojeg se treba pridržavati tokom jogurt dijete

1. dan

- Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom, ili čašu voćnog jogurta s kašikom pahuljica po želji.

- Za ručak ispecite piletinu na maslinovom ulju, a kao prilog pojedite dva paradajza i jogurt. Takođe, za ručak možete da izdinstate papriku ili tikvicu na kašičici maslinovog ulja, pomešajte sa 50 grama pirinča i dodate malo soli i bibera.

Pročitajte još: Napravite SAMI SOK OD KRASTAVCA: Za napitak koji osvežava, čisti kožu i TOPI KILOGRAME potrebna su samo DVA sastojka (RECEPT)

- Umesto dezerta, uzmite jogurt sa svežim voćem.

- Za većeru pripremite iseckanu šargarepu, jabuku i 50 grama šunke propržite na kašičici maslinovog ulja i prelijte čašom nemasnog jogurta. Ukoliko želite blažu varijantu, možete pomešati bobičasto voće s jogurtom.

Foto: Piksabej

2. dan

- Za doručak ponovite salatu od krastavaca koju ste jeli prethodnog dana.

- Za glavni obrok iseckajte 150 grama ćurećeg filea na kockice, dodajte soli i bibera i propržite na maslinovom ulju. Ubacite iseckane šampinjone (oko 50 grama), paradajz i papriku a kada povrće omekša, dodajte čašu jogurta.

Druga varijanta za ručak mogu biti prodinstane pečurke i pirinač na maslinovom ulju, koje ćete potom preliti jogurtom.

- Pre spavanja pojedite dve šargarepe i jogurt, ili jednu kašiku šumskog voća prelijte sa dve čaše jogurta.

Foto: Piksabej

3. dan

- Za doručak pomešajte čašu jogurta, oljuštenu i iseckanu jabuku, malo cimeta i dodajte malo soli i bibera.

- Za ručak ispecite oko 150 grama filea oslića i  napravite salatu od jogurta, iseckanog krastavca i malo senfa.

- Za večeru, obarite 100 grama testenine, dodajte iseckanu papriku i kuvano jaje, pa sve zajedno prelijte jogurtom.

Pročitajte još: OD OVOGA SE DOBIJA CELULIT I ŠLAUF NA STOMAKU: Doktor Filgud pokazao šta ne smete da unosite u ORGANIZAM ako želite da izgledate FIT

Ovu dijetu ne smete držati duže od tri dana kako ne biste oštetili organizam. 

Nakon tri dana vratite se normalnoj ishrani, a ako želite da ponovite, sačekajte minimum tri nedelje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.