Oglas
· · Komentari: 0
VEŽBANJE

Kardiolog Pavlović upozorava: Poplava je raznih programa, pre odlaska u TERETANU odgovorite na ovih 5 pitanja

Doneli ste novogodišnju odluku da ćete čim počnu lepi dani početi da vežbate. Čekajte, koliko imate godine?

1606747272_Depositphotos_11975582_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Da li je u petoj deceniji preporučljiva rekreacija? Na ovo pitanje odgovara kardiolog doktor Siniša Pavlović.

Pročitajte još: VAŽNO: Pet bolesti koje "skrivaju" HLADNI PRSTI

- Zavisi kojom vrstom rekreacije želite da se bavite, da li ste ikada imali bilo kakve kardiovaskularne smetnje, da li uzimate neku terapiju, da li ste se ikada ranije bavili sportom, a ukoliko jeste kojim i u koliko dugo - kaže dr Pavlović.

Uz sve to postoje i uslovi koji zavise od vaše telesne konstitucije.

Da li ste se do sada bavili sportom?

- Jedno je sigurno, poplava ponuda za bavljenje rekreacijom i različitih "programa", "kardio programa", da ne govorimo o treninzima za maraton za osobe koje se nikada pre toga nisu bavile sportom, svakako nije nešto što bi lekar trebalo da preporuči pacijentu, a ni da prećuti rizike takvih odluka - ističe doktor Pavlović.

Pročitajte još: Doktorka Aleksandra preporučuje: Bežite iz grada i ČUVAJTE pluća na ova TRI načina

Treba uzeti u obzir i objektivne, tehničke aspekte izbora bavljenja sportom u rekreativnom smislu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas