Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Ove namirnice bi mogle da uspore stvaranje bora

Starenje je prirodan proces kroz koji svi prolaze, ali postoje načini da se proces uspori. Smatra se da hrana može da utiče na brzinu i način starenja.

1629719463_759d5d73e805f55384d4055fbf83b1fa2b34a4fc.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Za početak, trebalo bi da izbegavate hranu bogatu šećerom. Šećer može da dovede do gubitka elastičnosti kože i opuštene kože, jer može uticati na strukturu kolagena i elastičnih vlakana.

Postoji nekoliko biljaka i začina koji mogu da uspore proces stvaranja bora, poput origana, cimeta, karanfilića, đumbira i belog luka. Takođe određeno voće i povrće koje sadrži lipoičnu kiselinu može da ima isti efekat.

Pročitajte još: Jedan list ČUVARKUĆE dnevno utiče na zdravlje celokupnog organizma, a u kombinaciji sa MEDOM je prava bomba! (RECEPT)

Dobri ugljeni hidrati i masti mogu da pomognu u sprečavanju bora

Izbegavanje šećera je važno, ali to ne znači da su svi ugljeni hidrati loši. Ključno je da jedete nisko-glikemijske ugljene hidrate, što neće da izazove drastično povećanje nivoa šećera u krvi. Preporučuju se žitarice kao složeni ugljeni hidrati jer su nisko glikemične, piše The List.

Ječam i smeđi pirinač su druge odlične opcije sa niskim glikemijskim indeksom. Prema Harvardskoj školi za javno zdravlje, avokado i maslinovo ulje su nezasićene masti ili "dobre masti" koje su korisne za zdravlje vašeg srca. Oni takođe pomažu vašoj koži da zadrži vlagu i pomažu u apsorpciji vitamina.

Pročitajte još: Izbacite KAMEN U BUBREGU uz pomoć ovog RECEPTA: Jeftina žitarica rešava problem za 10 dana!

 Čija i laneno seme imaju omega-3 masti, vrstu nezasićenih masti koje imaju protivupalna svojstva.

Jaja i pasulj sadrže proteine koji pomažu u povećanju proizvodnje kolagena. Tu su i orasi, koji sadrže vitamin E.

Vitamini su neophodni za sjajnu i lepu kožu

Vitamin C je jedan od najpopularnijih sastojaka za negu kože, jer pomaže u poništavanju hiperpigmentacije i proizvodnji kolagena. Konzumiranje pomorandži i paradajza odličan su izvor vitamina C i imaju visok sadržaj vode, što pomaže u hidrataciji kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas