· · Komentari: 0
nega kože

Rešite se MITISERA uz smesu za BELIM LUKOM: Jednostavno je

U kuhinji je gotovo nezamislivo gotovo svakodnevno korišćenje belog luka.

1614092629_Depositphotos_69679523_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ima jak miris, ali hrani dodaje predivan ukus i većina recepata je nepotpuna bez nekoliko čena belog luka.

Pročitajte još: Zeleni ili crni čaj? Možda ste živeli u zabludi, ali ovo nisu ISTI NAPICI! Evo i koji je zdraviji

Širom sveta postoji preko 450 sorti belog luka, a istorija kaže da je prvi otkriven u Indiji odakle se proširio u druge zemlje.

Pored korišćenja u ishrani bel luk ima moćno dejstvo i na kožu. Osim dodavanja ukusa hrani, da li ste znali da beli luk ima mnogo koristi za kožu, kosu i zdravlje? Danas objašvamo kako beli luk možete koristiti kao rešenje za dosadne mitisere.

Miteseri su rezultat prekomernog ulja pomešanog sa prljavštinom koja se taloži u porama kože. Korišćenjem sastojaka koji regulišu proizvodnju ulja možete da rešite ovaj problem.

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

Jedna od mnogih prednosti belog luka je što sadrži polifenole koji pomažu u kontroli lučenja ulja na koži, smanjujući tako pojavu mitesera.

Postupak

Ovaj recept je potpun ukoliko uključite i jednu krišku paradajza. Narendajte jednu krišku paradajza i nekoliko izrendanih čenova belog luka. Nanesite napravljenu pastu kao masku na celo lice, fokusirajući se na T zonu, zonu čela i nosa i operite posle 10-15 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.