Oglas
· · Komentari: 0
OPREZ

Našli ga MRTVOG! Čuveni biciklista POBEGAO u šumu od KORONE, pa se otrovao biljkom koja je ubila i SOKRATA (FOTO)

Poznati ruski putnik i biciklista Aleksandr Norko je umro u šumi blizu Sankt-Peterburga zbog fatalne greške.

1597408650__._____.jpg
Foto: Ruski travar
Oglas

Otišao je iz grada da se spasi od virusa korona - pa našao  svoju smrt u divljini. On je pomešao jestivu biljku sa otrovnom. Iako je imao ogromno iskustvo preživljavanja u prirodi, ovaj put nije uspeo da se spase.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Ova vest je potresla mnoge Ruse. Aleksandr Norko (62) je bio uzor za pristalice zdravog načina života. Putovao je biciklom kroz svet, zalagao se za jedinstvo sa prirodom, umeo je da preživi čak i u najtežim uslovima. Ali ogromni arsenal znanja i veština ipak ga nije spasao od fatalne greške.

Živeo je u šatoru i hranio se divljim biljkama, a onda...

Na početku pandemije COVID, Aleksandr je odlučio da ode iz grada u šumu, kako je rekao "zbog nezdrave atmosfere u vezi s virusom". Putnik je živeo u šatoru i hranio se divljim biljkama. On je 6. aprila u poruci ženi napisao da je našao koren sedmolista - jestive biljke od koje prave specijalitete u nekim delovima Rusije.

Pročitajte još: Natalija je RUSKINJA koja se sa petoricom sinova preselila u Srbiju! Deci na rane stavlja čili, a za to postoji DOBAR RAZLOG! (Foto)

Aleksandr je skuvao koren i nakon toga više se nije javljao na telefon. Kada su ga pronašli, bio je već mrtav.

Opasni sedmolist koji mnogi mešaju sa kukutom Foto: Piksabej

Ispostavilo se da je umesto korena sedmolista pojeo koren kukute - jedne od najsmrtonosnijih biljaka na svetu. Kukuta je nekada ubila i grčkog filozofa Sokrata osuđenog na smrt ispijanjem čaše otrova baš od ove biljke.

Kukuta Foto: Piksabej

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Sve je više filozofa jedinstva sa prirodom.

Svake godine u svetu ima sve više i više novih "filozofa dobrovoljne jednostavnosti" koji propagiraju jedinstvo sa prirodom. Apologete zdravog načina života daju prednost biljnoj ishrani - i posebno divljim jestivim biljkama, koje ne sadrže "hemiju" .

Problem je što "neofiti" znanje stiču na internetu.

Međutim, postoji jedan problem: mnogi neofiti "prirodne religije" ranije nisu imali iskustva s divljim biljkama, a znanja stiču na internetu. Nije ni čudo što  često dolazi do grešaka: lekovitu biljku amater lako može da pomeša sa otrovnom.

Pročitajte još: Otkrivamo vam TAJNU Putinovog ČAJA: Uvek ga nosi sa sobom u BELOM TERMOSU, a evo ŠTA LEČI

Bolje biti gladan
Biolozi upozoravaju: tokom izleta  nemojte da dirate, a kamoli skupljate biljke koje vam nisu dobro poznate. Čak i ako ste zalutali, bolje je da ostanete gladni dan-dva nego da se otrujete nepoznatom bobicom ili pečurkom.
U šumi tražite izvor, a ne hranu!

Čovek može da izdrži bez hrane čak dve ili tri nedelje; za one koji su se izgubili u divljini bitnije je da pronađu izvor vode nego hranu. Ako u blizini nema vode, pomoći će vam breza. NJen sok nije samo ukusan nego i lekovit. Sok se skuplja bušenjem stabla: brezina voda se cedi iz rupice kap po kap.

Jedite kupine i jagode, list maslaka i čička.

Što se tiče biljaka, držite se jednostavnog pravila: skupljate samo one bobice i pečurke koje su vam dobro poznate i koje ste već jeli. Recimo, kupinu ili šumsku jagodu.

Čičak je jestiv Foto: A. M.

Neke lekovite trave su takođe jestive - na primer, maslačak, kopriva, bokvica i sremuš: njih sigurno nećete pomešati sa drugim biljkama. 

Pročitajte još: DOKAZANO - Ubodi pčela leče razne bolesti, Rusija priznala ovaj vid terapije kao ZVANIČAN

Ukusan je koren čička.

Veoma je ukusan mladi koren od čička; njegovo stablo i lišće su takođe jestivi.

U Rusiji su veoma popularne divlje biljke rabarbara, kiseljak, pasiji trn i hudika. Na Balkanu one su nešto manje poznate; međutim, ove biljke nisu samo spas od gladi nego i vitaminske bombe.

Šuma hrani i ubija.
Ubice iz šume
Đurđevak i beli bagrem sadrže puno opasnih fitotoksina. Riziku trovanja su često izložena deca. .Još jedan ubica iz šume je jedić - jedna od najsmrtonosnijih biljaka.

Šuma može da vas nahrani, a može i da ubije. Zato je bolje da zaobilazite nepoznate biljke jer čak i jedan dodir može da bude fatalan. Na primer, ako ste pipnuli zelenu pupavku i nakon toga dodirnuli usta, nećete izbeći ozbiljne posledice jer je ova pečurka smtonosna.

Pročitajte još: Tečnosti za ispiranje usta mogu smanjiti rizik od KORONA virusa, ali postoji i LOŠA VEST

Veoma toksičan je i rosopas, zato on ima još jedan naziv - zmijsko mleko. Rosopas je opasan čak i u tom slučaju ako ga samo dodirujete jer njegov sok može da ošteti kožu i oči. Konzumiranje ove biljke može da postane uzrok paralize disajnih organa i smrti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas