· · Komentari: 0
KILOGRAMI

Bez panike! 3 situacije u kojima je dobijanje na težini normalno

Postoje određene situacije i trenuci u životu kad je sasvim normalno da dobijemo na težini.

1604062953_Depositphotos_76416265_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kad odjednom na vagi otkrijemo nekoliko kilograma više, prvo u šta posumnjamo jeste ishrana. Međutim, ona nije uvek krivac. Ovo su neki od perioda kada nam se težina može povećati:

1. Za vreme ciklusa

Blagi porast težine za vreme menstruacije nije ništa neobično. Zbog divljanja hormona za vreme cilusa može doći do čuvanja vode, nadutosti, a to može biti razlog dodatnim kilogramima na vagi.

Pročitajte više: Odredite idealnu težinu prema vašem LICU

2. Za vreme intenzivnog treninga

Savet
Ako se ne osećaš dobro zbog neželjene dodatne težine za vreme menstruacije, to možeš promeniti kretanjem. Dugačke šetnje ili joga mogu ti pomoći.

U poslednje vreme si mnogo trenirala kako bi smršala, ali vaga je pokazala nešto više kilograma? Stručnjaci tvrde da je dobijanje na težini znak da si na pravom putu! Naime, to znači da se mišićna masa povećala.

Nema razloga za brigu!

Pročitajte više: Što više BULJE U EKRANE, deca su sve GOJAZNIJA

3. Kad postajemo starije

Što smo starije, više se menja naše telo. To je nešto što spada u prirodni proces pa se zbog hormonskih promena i promene mišićne mase debljamo. Ali, to nije razlog za brigu! Naime, dobro isplaniranim fitnes vežbama možemo povećati fleksibilnost, snagu i izdržljivost, ali i održati našu figuru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.