Oglas
· · Komentari: 0

Četiri razloga zbog kojih bi trebalo jesti ŠAKU KUPINA NA DAN: Efekat na zdravlje je neverovatan

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da jedete ovo voće

1658320591_pexels-jamal-yahyayev-3514320.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Kupine imaju neodovljiv slatko-kiselkast ukus, te se koristi u pripremi mnogih džemova, sokova ili satkog. Ovo voće sadrži zdrav šećer, malo kalorija, obiluje kalcijumom, vlaknima, magnezijumom, vitaminom C, antioksidantima. Zato donosi mnogo zdravstvenih benefita ukoliko se redovno konzumira.

1. Idealna je za mršavljenje

Kako su niskokalorične, ne sadrži masnoće i nemaju dodatog šećera, savršena su opcija ako želite da izgubite na kilaži. Kako sadrže vlakna, povoljno utiču na probavu i sam digestivni trakt. Još jedan benefit je i osećaj situosti koje daje ovo voće.

Pročitajte još: Stopala mogu otkriti povišen HOLESTEROL: Obratite pažnju na ove tegobe

2. Jačanje imuniteta

Vitamin C koji je i te kako prisutan u ovom voću važan je za održavanje jakog imunog sistema. Recimo, jedna šoljica svežih kupina sadrži 30mg vitamina C. To je čak više od 30 odsto preporučene dnevne doze ovog vitamina. Antioksidanti u kupinama su prirodni "štit" protiv mnogih upalnih procesa u organizmu.

3. Probava

Konzumiranje kupina ima dobar efekat na nivo pozitivnih bakterija u crevima. Vlakna kojima obiluje ovo čudesno voće podstiču zdravlje celog sistema organa za varenje.

Pročitajte još: Maska koja će obnoviti i najoštećeniju KOSU: Trik je u jednom sastojku koji će vam pomoći (FOTO)

4. Koncentracija i pamćenje

Možda niste znali, ali namirnice koje prirodno imaju ljubičastu ili tamnocrvenu boju, sadrže polifenol antocijanin. Upravo on može izuzetno povoljno uticati na poboljšanje pamćenja, koncentracije i fokusiranja. Kupina je savršena hrana za mozak.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas