Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE NAVIKE

I za dušu, i za telo: Hrana koja može da utiče na DEPRESIJU, i povrati RASPOLOŽENJE

Hrana bogata vitaminom D može povoljno uticati na sezonsku depresiju, koja se javlja smenom godišnjih doba.

1638366557_shutterstock_1714314286.jpg
Foto: Sutterstock
Oglas

Ukoliko se osećate umorno, bezvoljno, neraspoloženi i pomalo depresivno, to nije razlog za brigu, jer su takva osećanja kod većeg broja populacije tipična u zimskom periodu, kada je manje sunčeve svetlosti.

Takvo stanje naziva se sezonska depresija.

Pročitajte još: Da li ste upali u JESENJU DEPRESIJU? Ovo su simptomi, ali i rešenja kako da se izvučete

Naučnici u borbi protiv sezonske depresije preporučuju ishranu bogatiju vitaminom D, koji se još naziva i "vitamin sunca", jer ga organizam proizvodi kada je izložen sunčevoj svetlosti.

Kako u toku zime nema toliko sunčeve svetlosti, potrebno je konzumirati hranu koja je bogata ovim vitaminom.

Iz tog razloga trebalo bi više jesti ribe, mleka, jaja i žitarice.

Losos je jedan od najboljih izvora vitamina D, ali ga imaju i sardine i konzervirana tunjevina ili sardina.

Vitamin D se takođe nalazi nalazi i u mleku, ali treba imati na umu da ga ima manje u onom mleku sa nižim procentom masnoće.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas