Oglas
· · Komentari: 0

Kako da brzo zaspite ako se budite u toku noći? Jedan postupak je greška

Ako vam se često dešava da se budite usred noći, znajte da niste ni jedini ni među retkima

1666963180_f8f1eafbd1ab67fb788e3686ec254fb5cb4a73eb.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Mnogima se san prekida i to je potpuno normalno. Malo ko spava baš punih 7-8 sati bez ijednog buđenja, ali ti budni intervali tako kratko traju da ih obično i ne primećujemo i ne sećamo ih se.

Međutim, oni koji ih registruju, a naročito oni koji se zbog njih brinu, teško se ponovo uspavaju. Zato je prvi savet svih stručnjaka za nesanicuda ne doživljavate alarmantno ovakvu pojavu. Ako se ona ponavlja, preko dana razmislite šta bi mogao biti uzrok i trudite se da ga otklonite. Da li vam ostaje uključen televizor pa vas budi tokom noći? Da li vam je pretoplo u spavaćoj sobi? Možda se prekasno večerali? Promenite sve što možete da biste imali mirniju noć.

Pročitajte još: Kurkuma u kombinaciji sa ovim začinom daje NAJBOLJE EFEKTE: Izvucite sva lekovita svojstva ove čudesne biljke

Tokom noći "ne lupajte glavu" o uzrocima. Naprotiv, potrudite se da se opustite i odmah po buđenju pokušajte da utonete u molitvu, meditaciju, bilo koje "tihe" misli koje vas umiruju.

Ako ne uspete da zaspite u roku od 20 minuta, promenite pristup. Ustanite, sredite posteljinu, izađite iz spavaće sobe. Izbegavajte plavo svetlo - telefon, računar, televizor. Bolje je da pročitate neko lako, magazinsko štivo ili obrišete sudove od prethodne večeri. Zatim se vratite u spavaću sobu i obavite sve ono što radite pred spavanje. Namažite ponovo lice, očešljajte kosu, provetrite sobu. Opustite se, zatvorite oči i zamislite neko mesto koje vas umiruje.

Ako osećate kako vas misli sprečavaju da zaspite, anksiozni ste, zabrinuti ili uplašeni zbog nečeg, stavite te misli na papir - zapišite ono što vas muči i "prepustite" svojoj beležnici te muke. Odlučite da ćete se tim mislima baviti sutra, a onda utonite bezbrižno u san.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas