Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да брзо заспите ако се будите у току ноћи? Један поступак је грешка

Ако вам се често дешава да се будите усред ноћи, знајте да нисте ни једини ни међу реткима

1666963180_f8f1eafbd1ab67fb788e3686ec254fb5cb4a73eb.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Многима се сан прекида и то је потпуно нормално. Мало ко спава баш пуних 7-8 сати без иједног буђења, али ти будни интервали тако кратко трају да их обично и не примећујемо и не сећамо их се.

Међутим, они који их региструју, а нарочито они који се због њих брину, тешко се поново успавају. Зато је први савет свих стручњака за несаницуда не доживљавате алармантно овакву појаву. Ако се она понавља, преко дана размислите шта би могао бити узрок и трудите се да га отклоните. Да ли вам остаје укључен телевизор па вас буди током ноћи? Да ли вам је претопло у спаваћој соби? Можда се прекасно вечерали? Промените све што можете да бисте имали мирнију ноћ.

Прочитајте још: Куркума у комбинацији са овим зачином даје НАЈБОЉЕ ЕФЕКТЕ: Извуците сва лековита својства ове чудесне биљке

Током ноћи "не лупајте главу" о узроцима. Напротив, потрудите се да се опустите и одмах по буђењу покушајте да утонете у молитву, медитацију, било које "тихе" мисли које вас умирују.

Ако не успете да заспите у року од 20 минута, промените приступ. Устаните, средите постељину, изађите из спаваће собе. Избегавајте плаво светло - телефон, рачунар, телевизор. Боље је да прочитате неко лако, магазинско штиво или обришете судове од претходне вечери. Затим се вратите у спаваћу собу и обавите све оно што радите пред спавање. Намажите поново лице, очешљајте косу, проветрите собу. Опустите се, затворите очи и замислите неко место које вас умирује.

Ако осећате како вас мисли спречавају да заспите, анксиозни сте, забринути или уплашени због нечег, ставите те мисли на папир - запишите оно што вас мучи и "препустите" својој бележници те муке. Одлучите да ћете се тим мислима бавити сутра, а онда утоните безбрижно у сан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas