Oglas
· · Komentari: 0
DETOKS

Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

Grožđe ne sadrži holesterol, ali utiče na stvaranje dobrog holesterola HDL. Grožđe se preporučuje deci, starijim osobama, rekonvalescentima, svima, osim dijabetičarima!

1597666917_Depositphotos_224191576_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Grožđe sadrži antioksidanse i deluje prirodni tonik organizma, koji odlično utiče na mozak, čime usporava starenje i sprečava demenciju.

Pročitajte još: Imamo IDEALNO mesto za letovanje, SVE UKLJUČENO, a uz jedan USLOV - dobijate POPUST (FOTO)

Kako odabrati sveže grožđe
Kada se protrese bobice ne smeju da otpadaju sa grozda.

Crno grožđe je naročito zdravo i tokom leta treba ga jesti što češće zbog kalijuma, mangana, vitamina C, B1 i B6, ali i obilja biljnih vlakana, kalcijuma i gvožđa. Istraživanja su pokazala da crno grožđe povećava nivo melatonina, hormona neophodnog za dobar san.

Pročitajte još: Razlozi zbog kojih UJUTRU treba PITI VODU

Kako odabrati suvo grožđe?
Svetlo, žućkasto grožđe ima takvu boju zbog tretmana sumpor dioksidom ili lošeg sušenja. Grožđice ne smeju ni da budu "sjajne", jer su hemijski tretirane. Organske grožđice su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali ni tvrde. Zrna su očuvana, neoštećena. Najbolje su grožđice s "repićima" - glavnih pokazatelja prirodnosti suvog grožđa.

Osim što osvežava, grožđeje i lek za čišćenje krvi, leči upalne procese, reguliše varenje, uklanja masnih naslaga, uklanjanje reumatskih tegoba i kožnih alergija.Sveži sok sadrži mnoge lekovite sastojke, pa predstavlja odličan čistač jetre, koji pomaže i pri izbacivanju urinske kiseline iz tela.

U Rusiji leti rade detoksikaciju grožđicama.

U Rusiji se primenjuje postupak čišćenja i detoksikacije grožđicama, koju smatraju jednim od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina. Otuda je jasno da je čista jetra - zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.

Dijeta grožđem se drži 20 dana, a jede se dva kilograma crnog dnevno.
Vinsko sirće je lekovito
Smiruje dijareju i krvarenje. Od vinskog sirćeta se spremaju oblozi, jer čisti kožu i otvara pore, pospešuje cirkulaciju krvi i organizam je otporniji na bolesti.

Grožđe je fantastično i za dijetu, koja se drži 20 dana. Preporučeno je da se jede najviše dva kilograma grožđa dnevno, bolje crnog jer čisti organizam od raznih toksina. Ne samo što skida višak kilograma već i reguliše varenje i apetit. Uz grožđe, ostala hrana koja se unosi u organizam ne sme da bude nemasna i lagana.

Pročitajte još: SITI, a MRŠAVI: Probajte PALENTA DIJETU koja traje 4 dana

Vino kao najznačajniji proizvod od grožđa koji, takođe, predstavlja dobar antioksidans koji štiti krvne sudove i srce. Povećava i nivo estrogena, deluje baktericidno i usporava delovanje virusa.

 
Belo je ukusnije, ali je crno zdravije Foto: Depozit

RECEPTI:

Anemija

U dva litra soka od crnog grožđa stavi se 200 g suvog lišća koprive, ostavi da stoji 24 sata, a zatim se pije po čašica, svako jutro na prazan stomak i uveče pre spavanja, tokom dužeg razdoblja.

Tretman za lice
Čista vata se natopi belim vinom pa premažu lice i vrat. Nakon dvadesetak minuta tretirana mesta se isperu mlakim čajem od kamilice. Belo vino je odličan osvežavajući losion.

Protiv akni

Jedna kašičica usitnjenog, suvog, neprskanog lista vinove loze kuva se 10 minuta u 2,5 decilitra vode. Ostavi se da se ohladi, procedi i pije tri puta dnevno između glavnih obroka. Pije se mesec dana, a po potrebi se terapija ponovlja nakon kraće pauze.

Sredstvo za čišćenje jetre od suvog grožđa

 

Pola šolje suvog grožđa se stavi u hladnu vodu, poklopi i ostavi da stoji 15 minuta. Dobro se isperu pod mlazom vode, pa sipaju u šolju prokuvane, ohlađene vode.

 

Tretman se ponavlja jednom nedeljno.

Suvo grožđe treba da stoji u vodi 24 sata. Sledećeg dana se, pre doručka, popije tečnost i pojede suvo grožđe. Posle toga se legne najmanje dva časa i preko stomaka drži termofor ili flaša tople vode na desnoj strani stomaka.
Postupak se ponavlja jednom nedeljno čitavog mesec dana, a posle pola godine ponovo.

Pročitajte još: Umesto na zube PASTU namažite na ŽULJ i rešite se MUKA!

Sok je ukusan Foto: Depozit

RECEPT ZA SOK

Sastojci:

  • 5 kg crnog grožđa
  • 2kg kristal šećera
  • 5 kesica limuntusa
  • 2 litra vode
  • 5 staklenih flaša

Priprema:

Opere se grožđe i skine sa peteljki. Zrna se samelju ili izblendiraju. Grožđe se sipa u veliku šerpu, doda se šećer i limuntus, dobro izmeša, pokrije se šerpa i ostavi 24 sata uz povremeno mešanje. Posle 24 sata u šerpu se doda voda i kuva se oko desetak minuta.

Dok je sok vruć, procedi se kroz gazu ili pasirku i sipa u sterilisane i zagrejane flaše, koje se dobro zatvorite. Flaše se ušuškaju u ćebe i kada se ohlade čuvaju se na hladnom i tamnom mestu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas