Oglas
· · Komentari: 0
fizička aktivnost

Pet dobrih razloga zašto bi trebalo DAN DA ZAPOČNETE ŠETNJOM

Započinjanje dana šetnjom višestruko je korisno po naše zdravlje.

1645178818_walking-g3cf40996b_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Započinjanje dana šetnjom ima više beneficija na organizam nego što možete da zamislite. Postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da krenete da praktikujete jutarnju šetnju, a ovo su neke od njih.

1. Bolje raspoloženje

Stručnjaci smatraju da jutarnja šetnja može podići samopouzdanje i raspoloženje, smanjiti osećaj stresa i umora, čak se smatra da može ublažiti simptome stresa i anksioznosti. Preporučuje se šetnja 20 do 30 minuta, najmanje 5 dana sedmično.

Pročitajte još: Koliko koraka svakog dana morate napraviti kako biste ISTOPILI SALO?

2. Pozitivan uticaj na proces mršavljenja

Ako želite da izgubite kilograme jutarnja šetnja u kombinaciji sa zdravom ishranom i treningom biće pun pogodak! Ako hodate umerenim tempom 30 minuta, možete sagoreti i do 150 kalorija.

3. Jačanje imunološkog sistema i prevencija

Studije su pokazale da hodanje od 30 minuta dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti za 19%. Šetnja  može pomoći  u smanjivanju nivoa šećera u krvi  i jačanju vašeg imunog sistema i mišića.

Pročitajte još: Znate li šta je BMI i zašto je on jako bitan za vaše zdravlje? Proverite u koju kategoriju spadat

4. Poboljšanje koncentracije i izoštrenosti uma

Istraživanja su pokazala da su se kod starijih osoba koje se praktikovale šetnju u jutarnjim časovima poboljšale kognitivne funkcije. Šetnja, posebno u prirodi, može vam pomoći da se lakše skoncentrišete na obaveze tokom dana, razmišljate kreativnije i lakše rešite probleme.

5. Poboljšava san

Sprovedena je studija kako bi se utvrdio odnos između jutarnje šetnje i kvaliteta sna - naime, istraživanje je pokazalo da starije odrasle osobe od 55 do 65 godina  koje su šetale ujutru nisu imale poteškoća da spavaju noću.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas