Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

СВИЛЕНКАСТО И БЛИСТАВО: Знате ли како воће у козметичким производима делује на вашу кожу?

Производи који се истичу бојама и облицима, идеални су за почетак дана у добром расположењу.

1596965736_Depositphotos_5455989_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Воће је крцато храњивим састојцима и чест је састојак многих козметичких линија како би кожа била глатка, хидрирана и блистава. Међутим, не морате се увек ослонити на скупе марке како бисте добили резултат.

Прочитајте још: О овом хотелу КОЛАЈУ ПРИЧЕ, сваки детаљ говори ЈЕДНО, а сада мами и СРБЕ (ФОТО)

Кокос

Кокосово млеко је богато уљима и витаминима који хране кожу и косу. Храњиви састојци кокосовог уља продиру у дубину коже, хидрирају је и закључавају влагу.

Фото: Пиксабеј

Оно је идеално за суву кожу којој враћа еластичност и лепоту. На крају, ко не ужива у мирису кокоса који је синоним за лето и плажу?!

Филипинке су надалеко познате по својој раскошној и миришљавој коси. Њихова тајна је кокосово уље које се загреје и утрља у косу. Имаћете свиленкасту и блиставу косу након испирања.

Прочитајте још: Нисмо ни свесни колико често ДОДИРУЈЕМО ЛИЦЕ и колико је то ЛОШЕ - научници говоре зашто је то опасно!

Мазање тела кокосовим млеком не представља само уживанцију и прилику за ленчарење, већ је реч о третману који нуди на десетине погодности, како за тело тако и за кожу.

Ако је веровати познатим светским нутриционистима, свакодневна конзумација једне кашике кокосовог уља значајно подиже енергију. Осим тога, кокос представља изузетно храњиви састојак за кожу и тело.

Прочитајте још: Боре на челу указују на БОЛЕСТ! Добро погледајте да ли морате ХИТНО КОД ЛЕКАРА

Препознали су то и бројни домаћи и светски wеллнесс центри који у својој понуди имају третмане намењене хидратацији и заштити коже од исушивања. Зналци тврде како кокосово млеко и уље кожи пружа ненадмашиве храњиве састојке, омекшавајући је боље од многих извиканих и прецењених лосиона.

Фото: Пиксабеј

Манго

Манго је воће које се узгаја више од 5.000 година. Према легенди, Буда је седео испод дрвета манга када је доживио просветљење. Није нужно да ћете прећи на виши ниво свести ако своје тело негујете мангом, али ћете сигурно бити заштићени антиоксидансима.

Прочитајте још: Ако вам се јављају ОВИ СИМПТОМИ то је знак да се УМОРНИ: Станите и одморите се, тело ће вам бити захвално

Плодови манга богат су извор витамина А, Ц и Е, гвожђа, бетакаротена и есенцијалних масних киселина. Кључ његове козметичке употребе лежи у коштици која се притикне и из које се добије маслац.

Регенерисаће кожу и косу ако се уситни у кашу и нанесе на жељени део тела.

Фото: Пиксабеј

Цвеће

Угодна купка једна је од најлепших рутина свакодневног живота. Не само да хидрира и чисти тело, већ позитивно утиче и на здравље организма.

Прочитајте још: ТАБЛИЦА КИЛОГРАМА: Колико воде је дневно добро пити за лакше мршављење?

Уз помоћ цветних купки помоћи ћете свом духу и телу, јер цвеће и соли које се додају у купку делују лековито на организам.

Цветне купке његују тело и чине га меким. Слатки, угодни мирис цвећа делује опуштајуће на организам и подиже расположење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas