Oglas
· · Komentari: 0
pad energije

Ako vam se javljaju OVI SIMPTOMI to je znak da se UMORNI: Stanite i odmorite se, telo će vam biti zahvalno

Ako dobro osluškujemo naše telo, u svakom trenutku ćemo znati šta mu je neophodno. U ovom periodu, naročito je bitno, imunitet držati na visokom nivou.

1596713710_Depositphotos_69536561_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ukoliko primetite neke od ovih znakova, vreme je da uzmete predah od obaveza, jurnjave i stresnih situacija i priuštite odmor i za dušu i za telo.

Pročitajte još: I hrana i LEK! Tri lisnate zelene namirnice KOJE ČUVAJU ZDRAVLJE

Ovo su alarmantni znaci da je imuni sistem ugrožen:

Foto: Pixabay

- stalni umor
- malaksalost
- bolovi u zglobovima
- probavni problemi
- herpes na usni
- česte infekcije
- glavobolja

Pored ovih simptoma mogu se javiti

- promene na koži
- opadanje kose
- teže zarastanje rana

Do oslabljenog imuniteta dovode ove loše navike: 

1. Hroničan stres i umor 

Ukoliko telu ne obezbedite dovoljnu količinu sna, ono će na kraju početi da se muči i dovesti do oslabljenog imuniteta. Pored sna i svakodnevne stresne situacije mogu da prouzrokuju pad imunološkog sistema.

Pročitajte još: Ovo VOĆE je drugi najbogatiji IZVOR VITAMINA C, a nisu narandže i paprike

Trudite se da svakog dana izdvojite barem sat vremena samo za sebe kada ćete meditirati ili prosto samo sedeti i rasteretiti mozak od svih informacija ili čitati knjigu koja vas opušta i uživati u šolji kafe.

Foto: Pixabay

2. Prekomerno konzumiranje alkohola

Poznato je da lekari preporučuju čašu vina za dobro zdravlje, ali sve preko toga može da ostavi ozbiljne zdravstvene posledice. U svemu budite umereni.

Pročitajte još: Ovo su SIMPTOMI opake bolesti zbog koje je preminula ISIDORA BJELICA: "TIHI UBICA" - kad ga primetite bude KASNO

3. Nepravilna ishrana

Ishrana koja ne sadrži dovoljnu količinu vitamina i minerala je osnovni razlog zašto telo i imunitet slabe. Raznovrsne namirnice moraju da postanu deo svakodnevne ishrane ukoliko želite da organizam bude jak i može da se izbori sa stresnim situacijama i svim lošim faktorima iz okoline.

Trudite se da izbegavate prženu i masnu hranu, a više konzumirajte voće, povrće i proteine. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas