· · Komentari: 0
MIRAN SAN

Vojnici koriste OVAJ TRIK da zaspu u roku od 2 minuta (POSTUPAK)

Ležanje i okretanje u krevetu je iritantno. Zato uvek tražimo nove načine da što brže dođemo do zemlje snova. Ovaj trik koriste vojnici da zaspu u roku od dva minuta.

1634911970_Depositphotos_354742904_XL.jpg
FOTO: Depozit

Ovaj trik je već godinama poznat u američkoj vojsci i efikasan je za 96% vojnika. Zato je svakako vredno pokušati, iako bi moglo potrajati neko vreme da se to savlada.

Pročitajte još: Najjače dejstvo PROTIV KAŠLJA ima DOMAĆI SIRUP sa sokom od ananasa - Evo zbog čega (RECEPT)

Skeniranje tela

Prvi deo ove metode je skeniranje tela. Opustićete sve mišiće u telu jedan po jedan.

  • Prvo opustite mišiće lica: čelo, oko očiju, vilicu i jezik. Zatim otpustite ramena i pustite mišiće da se opuste.
  • Pažnju usmerite na desnu ruku, opustite mišiće nadlaktice, donje ruke i šake. Ponovite sa levom rukom.
  • Duboko udahnite i opustite grudi.
  • Sada opustite mišiće na obe noge. Idite od vrha do dna; prvo opustite bedra, zatim kolena, potkolenice i na kraju stopala.

Drugi deo

Sada kada su vam svi mišići opušteni, vreme je za predstavu ili, bolje rečeno, vizualizaciju.

Zatvorite oči i zamislite jednu od sledećih situacija. Odaberite ono što vam se najviše dopada:

  • Ležite u crnoj visećoj mreži u crnoj prostoriji.
  • Ležite na leđima u kanuu, plutate po vodi. Voda je mirna i nebo iznad vas je svetlo plavo. Nema oblaka na vidiku.
  • Deset sekundi ponavljajte u glavi reči „ne misli, ne misli, ne misli“.

Šest nedelja

Ako ovo ne uspe odmah, nemojte odustati. Ovladavanje ovim trikom može potrajati i do šest nedelja, a postupno će biti sve lakše. Zato nastavi! Takođe možete eksperimentisati sa drugim smirujućim vizualizacijama. Pretvarajte se da ste na zelenoj livadi po sunčanom danu ili na mirnoj plaži dok se talasi tiho susreću sa kopnom. Laku noć!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.