· · Komentari: 2
EKSPERIMENTISANJE

Jedan BLIZANAC je jeo meso, a drugi samo VEGANSKU HRANU: Ovo je rezultat nakon 12 NEDELJA (FOTO)

Tokom eksperimenta naučnici su merili promenu njihove težine, nivo holesterola i mišićnu masu.

1599397243_Blizanci.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / theturnertwiins

Jednojajčani blizanci Hugo i Ross Turner odlučili su da sprovedu eksperiment vezan za način ishrane kako bi testirali tvrdnju “ono si što jedeš”. Hugo je 12 nedelja jeo samo vegansku hranu, dok se Ross držao dijete bogate mesom.

Promene na njihovim telima pratio je tim naučnika s londonskoga King’s Collegea. Tokom eksperimenta naučnici su merili promene njihove težine, nivo holesterola i mišićnu masu. Obojica su za to vreme trenirali u teretani između pet i šest puta nedeljno, a pazili su da obroke pripremaju tako da unose gotovo identičan broj kalorija.

Pročitajte još: Ova promena ukazuje da je HOLESTEROL iznad granica normale: Evo na šta treba da obratite pažnju

Napomena: Fotografije koje su objavili na zajedničkom Instagram profilu snimljene su pre početka eksperimenta!

Hugo: Manje kilograma, niži holesterol, bolji mentalni fokus.

Razlike u njihovu fizičkom stanju na kraju eksperimenta bile su više nego očite. Pre nego što je izbacio meso iz prehrane, Hugo je imao 83,9 kilograma i imao je 13 posto masnoće u telu. Na kraju eksperimenta imao je 82,1 kilogram, a procenat masnoće u telu smanjio mu se na 12 posto.

Pročitajte još: Česte VRTOGLAVICE ukazuju na OPASNU bolest

Takođe mu je pao nivo holesterola u krvi. Ispričao je da je imao više energije nego pre promene načina prehrane. “Moj mentalni fokus bio je mnogo bolji dok sam bio na veganskoj dijeti. Nisam osećao popodnevni pad energije”, rekao je Hugo.

To je objasnio promenom međuobroka. Budući da keks i čips, koje je inače jeo, nisu dopušteni u veganskoj prehrani, zamenio ih je voćem i orašastim plodovima.

Pročitajte još: ČUDO MEDICINE! Žena izlečila HIV bez lekova, počinje NOVA ERA istraživanja (VIDEO)

Ross: Više mišića i masnog tkiva, holesterol je ostao isti.

Ross je u eksperiment ušao s težinom od 79,4 kilograma i 13 posto masnoće. Tokom mesne dijete dobio je 4,5 kilograma mišićne mase i 1,8 kilograma masnoga tkiva. Na kraju eksperimenta imao je 85,7 kilograma, a procenat masnoće mu se podigao na 15 posto. Nivo holesterola nije se promenio.

Pročitajte još: Puše E-cigarete i misle da NE PUŠE, a ovaj podatak će ih PRESTRAVITI

Ovaj je eksperiment trajao prilično kratko u poređenju sa drugim studijama vezanima za prehranu, a blizanci su potvrdili da bi eksperiment voleli da ponove u trajanju od 6 ili 12 meseci kako bi dobili preciznije rezultate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.