· · Komentari: 0

Na koje zdravstvene probleme bi mogle da ukažu hladne ruke? Na ovo bi trebalo da obratimo pažnju

Kada je temperatura vazduha niska, normalno je i da nam ruke budu hladne. Međutim, ako su nam ruke stalno ledene i nikako ne možemo da ih zagrejemo, problem može da bude loša cirkulacija, ali i druge brojne ozbiljne bolesti.

1634824074_Depositphotos_14994909_S.jpg
Foto: Deposit

Promena boje kože ruku i trnci su obavezan signal da posetite lekara.

"Razloga može biti mnogo. Lekari preporučuju pre svega da se odreknete loših navika, poput pušenja. Počnite da se bavite sportom i poslušajte preporuke lekara. Redovno pratite nivo krvnog pritiska i holesterola ", savetuju stručnjaci, a ovo su najčešći zdravstveni problemi na koje ukazuju hladne ruke.

Pročitajte još: Jabuke su odlične za PROMUKLOST i BOL U GRLU, ali ako želite da iskoristite njihov MAKSIMUM, morate da ih ISPEČETE

Anemija

Ako osećate malaksalost, umor, glavobolju, a ruke su vam hronično hladno možda imate nedostatak gvožđa u krvi.

Štitna žlezda

Hipotireoidizam ili usporen rad štitne žlezde, dovodi do usporavanja metabolizma, a to rezultira hladnim ekstremitetima ili osećajem hladnoće.

Dijabetes

Trenjenje u dlanovima i stopalima i hladnoća mogu da budu prvi znaci dijabetesa. Dijabetes ostavlja posledice na krvotok, kao i na nervni sistem, i zato je praćen ovim pojavama.

Stres

Kada smo pod stresom skače nam adrenalin koji se proizvodi u nadbubrežnim žlezdama, sužava krvne sudove, pa je cirkulacija slabija, a ruke i noge su hladnije.

Pročitajte još: Zašto nam se dešavaju GRČEVI mišića u SNU i kako da ih sprečimo?

Lupus

Još jedna autoimuna bolest može biti krivac za hladne ruke, a to je sistemski eritemski lupus zbog kojeg dolazi do upala zglobova, tetiva te drugih tkiva i organa.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.