Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Ovo voće topi kilograme

Većina voća sadrži prekomernu količinu prirodnog šećera koji se veoma brzo pretvara u masti

1619856079_fruits-1114060_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ipak, postoje i određene vrste voća koje pomažu sagorevanje masti i kalorija, a njihov svakodnevni unos može pomoći u mršavljenju.

Limun

Održavanje zdravlja jetre imperativ je za sposobnost organizma da obrađuje i sagoreva masti, jer je jetra jedan od organa koji je odgovoran za ove funkcije. Tu na scenu stupa limun: on pomaže detoksikaciju jetre, čime se održava njeno zdravlje. Pored toga, limun ima i mnogobrojne koristi za celokupno zdravlje.

Avokado

Avokado sadrži veće količine omega-9 masnih kiselina, te ubrzava pretvaranje masti u energiju i poboljšava metabolizam.

Kokos

Kokos je bogat trigliceridima srednjeg lanca koji povećavaju stopu metabolizma jetre i do 30 procenata. Pored toga, on je i veoma zasitan, pa je manja verovatnoća da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama.

Grejpfrut

Veliki broj istraživanja potvrđuje da je grejpfrut odlično voće za sve koji žele da se reše suvišnih kilograma. Jedno od tih istraživanja pokazuje da su žene koje su svakodnevno jele grejpfrut za trinaest meseci uspele da izgube deset kilograma i to bez nekih većih promena u ishrani i načinu života.

Paradajz

Iako je povrće, paradajz je pun C vitamina i likopena, te stimuliše proizvodnju aminokiseline poznate pod nazivom karnitin. Istraživanja pokazuju da karnitin ubrzava sposobnost organizma da sagoreva masti i to za jednu tećinu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas