· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Pastu za zube koristimo svaki dan, a evo šta zapravo znače njene boje!

Svakodnevno peremo zube, a da li ste se zapitali nekdada, šta boje predstavljaju na pasti?

1625582910_pasta-za-zube.jpg
Foto: depositphotos

Iako skoro nikada ne biramo pastu za zube na osnovu onih šarenih boja koje se nalaze u tubi, zapravo te nijanse imaju svoju funkciju, a neke nisu nimalo naivne, kada je zdravlje u pitanju.

Pročitajte još: Izbelite zube pomoću OVE namirnice! Mrlje za zubima će nestati, a dah će biti svežiji

Svaka boja u pasti za zube označava da li sadrži hemikalije ili prirodne sastojke, a uglavnom, u tubama se nalaze četiri varijante: crvena, plava, zelena i crna. Evo šta svaka od ovih nijansi zapravo predstavlja.

Crna

Ovo je, kao što je svako i pretpostavio, veoma opasna boja, koja indikuje da postoje opasne hemikalije u pasti.

Crvena

Znatno manje opasna boja, koja označava da pasta sadrži i prirodne i veštačke sastojke.

Plava

Pored prirodnih sastojaka, plava boja označava da u pasti ima prisustva nekih medikamenata.

Zelena

U pitanju je najbolja varijanta, jer se pasta zelene boje sastoji od prirodnih sastojaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.