Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA OD VIRUSA

Pazite na DECU! Ovo su DVA SIMPTOMA korona virusa koji se javljaju kod NAJMLAĐIH

Poslednja studija britanskih istraživača pokazala je da je za decu najčešći jedan novi simptom, koji je prvo upozorenje roditeljima da se upute lekaru.

1599256685_korona-deca.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Lekari su definisali spisak simptoma korona virusa kod dece, koji podrazumeva visoku temperaturu, novi, uporni kašalj i gubitak ili promene u čulima ukusa i mirisa. Ipak, istraživanje britanskih naučnika sa uinverziteta u Belfastu pokazalo je da su probavni problemi upravo glavni simptom ovog virusa kod dece, odnosno nervozni želudac.

Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke

- Proliv i povraćanje su bili precizniji pokazatelj od, recimo, kašlja pa čak i promena u čulima ukusa i mirisa - objašnjava Tom Voterfild, autor studije.

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

Fokus roditelja mora biti na praćenju problema sa probavom i gubitkom apetita kod dece

Ovaj nuačnik ukazao je i da se pomoću dosad prepoznatih simptoma infekcije korona virusom, zaraza precizno može utvrditi u 76 odsto slučajeva simptomatične dece, ali kad se dodaju i problemi sa probavom, onda pouzdanost dijagnostike ide i do 97 odsto.

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Studija je obuhvatila 990 dece zdravstvenih radnika. Naučni tim je otkrio da 68 dece ima antitela na korona virus i da su preležali bolest. Ipak, samo polovina imala je simptome. Covid-19 te da su preboljela bolest. Od njih je samo polovina imala simptome.


Foto: Depositphotos

Neki simptomi su bili uobičajeni: 31 odsto imali je temperaturu, 18 odsto glavobolju, 19 odsto želudačne tegobe, proliv, povraćanje i grčeve. Kod dece koja nisu imala antitela, ovi simptomi su se javljali u tri odsto slučajeva.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Gubitak apetita je jasan simptom

Drugi tim istraživača sa jednog koledža u Londonu sproveo je studiju na 250.000 dece i rezultati su se poklopili sa prethodnim istraživanjem. Ipak, ova studija je utvrdila da je gubitak apetita mnogo precizniji simptom korona virusa za razliku od kašlja, koji je učestaliji kod odraslih.

- Gubitak apetita koji je čest i kod običnih viroza, posebno je izražen kod dece, pored želudačnih problema - objašnjavaju u studiji. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas