· · Komentari: 0

Stručnjaci objašnjavaju zašto ne bi trebalo da ODLAŽEMO ALARM UJUTRU: Zbunjujemo telo i mozak

Brojni stručnjaci misle da odlaganjem alarma nemamo nikakvu korist od dodatnog odmora

1669731623_shutterstock_201670310-1-.jpg
Foto: Shutterstock

Čini se da nema goreg osećaja od zvona alarma u ranim jutarnjim časovima, posebno ako je napolju hladno i još uvek je mrak. Skoro svi odlažu alarma za "još pet minuta". Ali, odlaganje alarma nema nikakvog pozitivnog uticaja, sudeći prema mišljenju nekih stručnjaka.

Pročitajte još: Koliko često bi trebalo da MENJAMO PIDžAMU? Stručnjaci objašnjavaju da je većina nosi duže nego što bi trebalo

Razlog leži u tome što telo za ovo kratko vreme ne može da se vrati u dubok san, piše Independent. Doktor Den Arili podržao je ovu teoriju, ističući da bi bilo najbolje da ustanemo čim nam alarm zazvoni:

- Morate da ustanete u sedam sati ujutru, ali navijate alarm u 6.40, a zatim ga odlažete do sedam ili do 7.15. Međutim, ako upadnete u ovu "strategiju odlaganja", zbunjujete i telo i mozak. Kada napokon odlučite da ustanete, mozak bi i dalje da drema i već osećate umor, a pred vama je radni dan - objašnjava lekar Arili.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.