Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Volite kafu? Ovi znakovi ukazuju da ste preterali

Kafa je jedno od omiljenih pića mnogih ljudi, ali pojedini znakovi mogu vam dati i ozbiljna upozorenja

1623330215_kafe.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Konzumeniti kafe, uživaju u njenom ukusu, pa nekada ni ne obrate pažnju koliko šoljica su popili u toku dana. Ipak, neki znakovi mogu biti glavni pokazatellji da ste preterali sa njenom konzumacijom.

Pročitajte još: Da li znate da su KREDITI i pojava demencije direktno povezani? Evo i koji su prvi simptomi

Uznemireni ste

Od previše kafe možete da postanete poprilično nervozni, kofein stimuliše srednji nervni sastav, dok on istovremeno povećava nivo adrenalina, dopamina i glutamata. Ova kombinacija može dovesti do teskobe, nervoze, ubrzanog rada srca, razdražljivosti, pa čak i besa.

Energija vam pada tokom dana

Kafa vas može vrlo brzo razbuditi i dati vam nalet energije, ali kada se ta energija potroši doći će i do vrlo snažnog pada. Neka istraživanja pokazala su i kako kofein može uništiti produktivnost, što može dovesti do zabušavanja na poslu. 

Često morate u toalet

Kofein je diuretik, što znači da ćete ispijanjem kafe češće urinirati, pogotovo ako kafu ne pijete često. I dok istraživanja pokazuju kako od kavfe zapravo ne možete dehidrirati, ako uz nju ne pijete dovoljno vode vaše telo neće dobijati dovoljno tečnosti.

Pročitajte još: Kvalitetan san, bolje pamćenje i raspoloženje: OVO su razlozi zbog kojih treba da SPAVATE NAGI

Poremećen san

Istraživanja su pokazala da kafa može da poremeti san, čak i ako ste poslednju šoljicu ispili šest sati pre odlaska u krevet. Kafa takođe može poremetiti dnevni ritam vašeg organizma, zbog čega čete se možete osećati umorno i usporeno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas