Oglas
· · Komentari: 0
psihologija

Zašto sve PROMENE kreću tek kad ODEMO NA ODMOR?

Odlazak na odmor pored dobro poznatih blagodeti za opšte zdravlje, pruža nam priliku da se detaljnije pozabavimo svojim životom i otkrijemo čemu težimo.

1596792593_holiday-2880261_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Dani provedeni na moru, planini, ili u udobnosti svog doma, te otklon od poslovnih i svakodnevnih obaveza, igraju važnu ulogu tokom letnjih meseci. Promena sredine i okruženja utiču i na promenu načina razmišljanja, koje se može pokazati kao prekretnica.

Pročitajte još: RAJ ZA SRBE! Ako OVDE letujete dobijate besplatne ležaljke, suncobrane i peškire, a DVOJE DECE NE PLAĆA NIŠTA

Foto: Pixabay

1. Dolazimo u kontakt sa sobom

Veoma je važno da spoznamo šta je to čime smo zadovoljni, a na kojim aspektima života bi trebalo poraditi. Odmor nam otvara mogućnost da uvidimo šta nam nedostaje, jer dolazi do izmeštanja iz svakodnevice. Promene mogu biti krupnije, kao što je selidba iz većeg u manji grad, ili manje i jednostavnije kao što je uvođenje navike redovnog čitanja u trajanju od pola sata nakon ručka. Najbolje je da se osamite i zapišete svoje ciljeve, na kojima ćete poraditi po povratku kući.

Pročitajte još: Na koji način da se ZDRAVO UGOJITE? Pratite ove SAVETE i doći ćete do rezultata

Važno je da shvatimo šta je to što nas čini zadovoljnim!

2. Lakše usvajamo novine

Ukoliko primetite da vam na odmoru prija jutarnja kafa, zašto to zadovoljstvo ne biste sebi priredili i kod kuće… Često to ne biva slučaj, i lako se vratimo na staro, ali katkad upravo mala promena čini veliku razliku. Izaberite bar jedan ritual i pridržavajte ga se za dugotrajan osećaj zadovoljstva.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Šta se dogodi u telu ako DNEVNO PROŠETATE samo 800 metara više?

Naučite nešto novo!

3. Savladavamo nove veštine

Učenje novih veština budi osećaj uzbuđenja i adrenalina, koje treba prigrliti. To može biti sport na plaži, a svaka aktivnost donosi šansu za upoznavanje novih ljudi. Ponekad je reč o poznanstvu na duže staze. Takođe, novi ambijent može nas pokrenuti na akciju, u vidu vežbi i zdravih navika i ishrane, koji nas motivišu da istrajemo i u redovnim okolnostima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas