Oglas
· · Komentari: 0
POČETAK DANA

Zdrav doručak koji može biti OPASAN PO ZDRAVLJE: Izbegnite LOŠU KOMBINACIJU namirnica

Kaša je čest izbor za doručak, ali da li je i zdrava?

1639646969_muesli-g08c28851e_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

 

Ovsena kaša je čest izbor kada je doručak u pitanju jer se lako, brzo i jednostavno priprema. Pored toga, ovakav doručak može pomoći kod problema sa varenjem, ali i kod viška kilograma.

Iako je ovas izuzetno zdrava namirnica, treba imati na umu da kupovna ovsena kaša može biti loša po zdravlje.

Pročitajte još: Idealno za MRŠAVLJENJE: Stručnjaci otkrili koja je kaša NAJZDRAVIJI izbor za doručak

"Brze ovsene kaše prave se od ovsenih pahuljica koje su skuvane na pari i opet osušene, ali obično imaju i neki dodati ukus kao što su cimet, čokolada ili voćna aroma", rekla je nutricionistkinja Lisa Hajim.

Ovas jeste jedna od najzdravijih namirnica, ali ne kada joj se dodaju veštačke boje i ukusi, kao i gomila šećera i soli.

"Ovakve kaše imaju visok glikemijski indeks, što znači da vam od njih šećer u krvi brzo skače. To je naročito zabrinjavajuće ako imate dijabetes ili ste u predijabetičnom stanju", istakla je Lisa Hajim.

Najbolje rešenje je da sami napravite ovsenu kašu i dodajte joj sveže voće i jogurt. To je najbolji način da unesete vlakna, vitamine i minerale i rešite se suvišnih kilograma.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas