Oglas
· · Komentari: 0
Zanimljivosti

Trijumf princa Ahmeda Al-Maktuma (VIDEO)

Osvajanje Olimpijske zlatne medalje, princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stavlja ispred plemićke titule

1615973946_princ.jpg
princ - foto: arhiva "Kalibra"
Oglas

Verovatno najatraktivnija i medijski najtretiranija pojava Svetskih kupova u gađanju letećih meta godinama je bio Ahmed Al-Maktum, princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Pročitajte još: Ozbiljna oprema za zahtevne korisnike po prihvatljivoj ceni

Princ Ahmed Al-Maktum posle uspešno otpucane serije u trapu, foto: arhiva "Kalibra"

Princ svestrani sportista počeo je da trenira streljaštvo još 1989. godine i ubrzo je počeo da niže pobede u disciplinama trap i dabl trap. Upoznali smo ga 2005. godine u Beogradu u "BG Sportskom centru Kovilovo" na ISSF Svetskom kupu kada je ubedljivo trijumfovao u dabl trapu, dok je u trapu bio među trojicom najboljih.

Kada smo mu prišli i obratili se rečima: "Your Majesty...", značajno je podigao kažiprst i naglasio: "I'm Olympic champion!". Princ je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a zlatnu medalju u dabl trapu osvojio je u Atini 2004. godine. Kasnije, u srdačnom razgovoru, objašnjavao je, da je strelište u Kovilovu ubedljivo najkvalitetnije osmišljen i napravljen kompleks, za takmičenja u gađanju glinenih golubova. 

Vrhunski takmičar i strelac, obišao je sva značajna strelišta ovog tipa u svetu i njegovi stavovi moraju da se uvaže. 

"Izuzetno mi je žao, što u mojoj zemlji nema uslova da se napravi nešto slično. Jer, imamo mali klub i nepodesne terene, na kojima bi bile potrebne decenije rada i ulaganja, za ono što vi već imate u Kovilovu", dodao je na kraju princ Ahmed Al-Maktum.

Pročitajte još: "DOGOVORENO ORUŽJE": Nova ruska puška izazvala veliko interesovanje javnosti (FOTO)

Jedino olimpijsko zlato Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio je princ  Ahmed Al-Maktum, foto: printskrin

Impesioniran bujnom vegetacijom u Srbiji, naročito u neposrednoj okolini Beograda prethodnih godina dolazio je nekoliko puta u Kovilovo na pripreme za takmičenja. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas