Oglas
· · Komentari: 0

Navike koje će učvrstiti VAŠU VEZU: LJubav između vas će ojačati ako uložite malo truda

Kako bi vam veza što duže trajala, morati uložiti trud

1668693126_shutterstock_748493086.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Možda vaša veza prolazi kroz krizu ili jednostavno nemate vremena da se posvetite partneru i plašite se da ćete se udaljiti? Ovo su normalni periodi kroz koju prolaze partneri, bez obzira na njihove godine ističu psihoterapeuti. Nema razloga za uzbunu, uz malo dobre volje i pozitivnom pogleda na svet vaša veza će dodatno ojačati, jer ljubav pobećuje sve!

Pokažite ljubav kroz sitnice

Kada ste poslednji put primetime da partneru lepo stoji košulja u kojoj kreće na posao? Da se ošišao ili da je stavio parfem koji ste mu vi kupili za prošlu godišnjicu? Ukoliko se čudite ovim pitanjim i svakako primećujete razmislite da li ste u prethodnom periodu pokazali partneru da ste primetime navedene sitnice i da vam se dopada njegov izgled.

Pročitajte još: Znakovi koji ukazuju na to da između vas i neke osobe postoji jaka hemija: Protumačite gestove

Ovo je samo jedan od primera, možete staviti do znanja partneru koliko vam znači što vam je doneo kafu u spavaću sobu ili što je umesto vas otišao u nabavku. Ovakve sitnice su primeri koji će vas povezati, iskoristite ih u svakodnevnici!

Razmenjujte energiju kroz komunikaciju

Na kraju dana često ne želimo da opterećujemo voljene poslovnim obavezama, svakodnevnim problemima sa kojima se susrećemo i negativna energija ostaje u nama. Umesto da probleme držimo u sebi, konstruktivnije je odmoriti uz omiljeni napitak sa partnerom i porazgovarati iskreno o svojim osećanjima, umoru i problemima sa kojima se surećete. Partner će se postepeno otvoriti ka vama, tako da razmena energije ide u oba smera i postaćete jedno drugom još veće podrška.

Pritom ćete izgubiti površnost u odnosu i na dubljem nivou razumeti određene postupke, ponašanja i predloge.

Insisrajte na zajedničkom vremenu

Kada kažemo zajedničko vreme čini se da mi u kući imamo mnogo vremena sa svojom porodicom, dok ručamo, pripremamo obrok, ispijamo jutarnju kafu. Međutim, kada ste se poslednji put smejali sa partnerom, imali sastanak van kuće i uživali u omiljenom kafiću ili bioskospu?

Pročitajte još: Pet stvari koje teba da prestanemo da radimo kada smo u vezi: Negativno utiče na partnera

Da, idalje su vam potrebni sastanci kao na početku veze. Jasno je da nemate svakodnevno vremena za iste, ali ih organizujte dva do tri puta mesečno jer će vas zbližiti i podstaknuti romantičnu atmosferu u odnosu. Na sastancima pričajte isključivo o vama, o hobijima i posvetite se jedno drugom.

Posvetite se zajedno kućnim obavezama

Mnogi partneri smatraju da nemaju vremena jedno za drugo u toku vikenda jer se posvete kućnim obavezama, tako da rešavaju odvojeno probleme nastale u dvorištu, na automobili ili sređuje kuću, uči sa decom i pomaže im oko domaćih zadataka. U svakom slučaju polenta je istina, obaveze koje im nameće svakodnevnica umaraju ih tako da nemaju energije za zajedničke izlaske.

Psihoterapeuti savetuju da u ovom slučaju možete zajedno obavaljati kućne poslove kao što je usisavanje, pranje sudova (partner pere sudove, vi brišete) i druge poslove. Na taj način ćete zajedno provoditi vreme, smejati se, pričati i povezati. Nema potrebe da se razdvajate i sagorite u poslu, sređivanje može da postane zabavno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas