· · Komentari: 1
ISTRAŽIVANJE

Žene vole AROGANTNE, a šta vole muškarci?

Dok se žene češće okreću za momcima koji deluju arogantno, jer im deluju muževnije, muškarci padaju na nasmejane pripadnice lepšeg pola.

1607155429_Depositphotos_194249946_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Do ovog saznanja došli su naučnici koji su sproveli studiju na Univerzitetu Kolumbija.

Pročitajte još: Evo koliko bi trebalo da TRAJE idealan seks!

Istraživači su otkrili da je jačem polu ženski osmeh primamljiviji od nadobudnog ili bezizražajnog izraza lica, zato što vole kada dame izgledaju srećno i zadovoljno svojim životom, a osmehivanje im šalje tu poruku.

Osmeh šalje poruku da su zadovoljne životom.
Padaju na aroganciju
Rezultati su pokazali veliku razliku među polovima, pa su tako žene priznale da uglavnom padaju na aroganciju, a muškarci na osmeh.

U istraživanju je učestvovalo 1000 ispitanika koji su ocenjivali privlačnost osoba suprotnog pola pomoću stotina fotografija koje su prikazivale najraznovrsnija stanja. Na njima su se ocrtavali i sreća i ponos i arogancija. Cilj naučnika je bio da ispitaju kako se odigrava privlačnost na prvi pogled, pa se od učesnika tražilo da kažu koji je bio njihov utisak - da li je osoba na slici atraktivna ili nije.

Ponosan muškarac - taj je pravi!

- Dok su damama atraktivniji ponosni tipovi koji imaju arogantan izraz lica, koji navodno šalje poruku o zavidnom statusu u društvu i potencijalno dobrim očevima, a muškarci koji se smeše uglavnom im ostavljaju utisak nekog ko ne ume da dominira, jačem polu je slaba tačka ženski osmeh.

Pročitajte još: Da li može da opstane PRIJATELJSTVO NAKON SEKSA? Ovo je odgovor!

On im je znak da bi sa tom damom mogli da budu srećni i ispunjeni, jer imaju pozitivan odnos prema životu i optimistične su prirode - kaže psiholog dr Džesika Trejsi, vođa tima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.