Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Kako da OČISTITE DASKU ZA SEČENJE? Budite sigurni da nema BAKTERIJA

Verovatno je koristite svakodnevno, ali znate li kako i da je pravilno operete? Kada kažemo pravilno, prvenstveno mislimo na pranje bez upotrebe deterdženta za sudove.

1598009501_meat-loaf-3747129_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Donosimo nekoliko načina kako da to uradite bez upotrebe hemikalija, a uz pomoć sastojaka koji su i više nego efikasni.

Pročitajte još: SAVETI DIZAJNERA: Ne pravite od DOMA SKLADIŠTE

Sirće za dezinfekciju

Foto: Pixabay

Sirćetna kiselina koju sirće sadrži odlično je sredstvo za dezinfekciju koje je veoma efikasno protiv E. colli, salmonele i stafilokoka. Kada želite da očistite i dezinfikujete dasku za sečenje, pospite po njoj sodu bikarbonu pa onda nerazređeno alkoholno sirće. Nakon pet do deset minuta dasku dobro isperite čistom, hladnom vodom.

Hidrogen peroksid eliminiše bakterije

Hidrogen peroksid pouzdani je saveznik protiv širenja bakterija, posebno nakon što ste sekli piletinu ili neku drugu vrstu mesa. Dasku očistite tako što ćete je prvo prebrisati papirnim ubrusom na koji ste naneli sirće, a nakon toga i ubrusom koji ste natopili hidrogen peroksidom. Nakon toga, potrebno je da dasku isperete čistom, hladnom vodom.

Pročitajte još: Počinje ŠKOLA! Preuredite dečiju sobu, a GLAVNA ZVEZDA mora da bude OVAJ komad nameštaja

Limun uklanja neprijatne mirise

Foto: Pixabay

Određene namirnice mogu da ostave i ne baš tako prijatne mirise (crveni i beli luk, piletina i riba samo su neke od njih). Eliminišite ih, a ujedno i dezinfikujte dasku, tako što ćete je dobro istrljati sa pola limuna. Možete je i oprati u nerazrieđenom svežem soku od limuna.

Pročitajte još: Ovi komadi NAMEŠTAJA su PROŠLOST: Uredite svoj dom po poslednjoj modi

Soda bikarbona za dubinsko čišćenje

S vremena na vreme, dasku je potrebno i dubinski očistiti. Napravite pastu od jedne kašike sode bikarbone, jedne kašike soli i vode te dasku dobro istrljajte. Nakon toga je temeljno isperite vrelom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas