· · Komentari: 0
PISCI

Vanja Bulić je ZANEMEO kada je na promociji njegove knjige čovek izgovorio OVE reči

Kada je na promociji knjige "Teodorin prsten" Vanji Buliću prišao čovek i izgovorio jednu rečenicu, novinar i pisac je zanemeo.

1592895148_VanjaBulic.jpg
Vanja Bulić na Zlatiboru Foto: Privatna arhiva

"Fotografije lete kroz kancelariju inspektora Perića" - ovim rečima počinje best-seler knjiga "Teodorin prsten" Vanje Bulića, ali pisac i novinar kaže da su posledice koje je proizveo ovaj roman ostavile bez reči.

Pročitajte još: SIN PLAĆENOG UBICE: Otac holivudskog glumca je osuđen na dve doživotne kazne

- Nedavno sam imao promociju knjige na kojoj je govorio i istoričar Čedomir Antić, a na kraju mi je prišao muškarac od nekih 45 godina i rekao: Pre Vaših romana nisam pročitao ni jednu knjigu, a sada me toliko zanima srpska istorija da sam počeo da čitam i stručnu literaturu - kaže Vanja Bulić.

Buliću je drago što je, praktično, promenio život jednom čoveku, ali nisu sve promocije bile toliko ozbiljne kao ova.

Ne želimo da se slikamo, hteli smo da Vas spasemo od žena!

Na promociji u jednom gradu u Istočnoj Srbiji govorile su direktorka škole, direktorka biblioteke i još dve žene iz lokalne vlasti. Posle promocije su odvele Vanju u kafanu, a posle prve "dunje" usledilo je slikanje. Posle druge "dunje" tražile su novi krug slika sa zagljajima, a u trećem krugu su usledile slike na krilu pisca.

- Prišao mi je čovek i zamolio da priđem njegovom stolu gde sedi sa trudnom suprugom, odmah sam otišao i seo da se slikam, a trudnica mi je rekla: Nismo vas zvali da se slikamo sa Vama nego da vas spasimo - kaže Vanja.

Sa Vlastom Velisavljevićem Foto: Privatna arhiva

Vanja Bulić ima običaj na da na promociji knjige uvek pita prisutne koliko njih je bilo na Kosmetu?

- Uvek podigne ruku njih troje, a onda ih pitam da li su se slikali na Sutjesci i Tjentištu i svi bez suvišnih reči shvatimo koliko poštujemo svoju istoriju - ističe Vanja Bulić.

Pročitajte još: Želite da budete vitke kao NIKOL KIDMAN? Nikakav problem! Otkrivamo TAJNU njene ishrane

Vanja kaže da se ovakva praksa lošeg izbora destinacija za đačke ekskurzije nastavila do danas, pa su tako njegovi sinovi, umesto da putuju po Srbiji, tri puta spavali u istom hotelu u Budimpešti, jer ima dobru diskoteku.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.