Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

КАФА греје тело боље него чај или алкохол, али не због тога што је ВРУЋА, већ због ОВОГ састојка

Кафа је напитак који ће вас током зиме најбрже загрејати.

1634907642_coffee-g6aaf11f42_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Хладно време се приближава, а како би вам било топло, поред гардеробе која вас греје споља, потребно је попити и напитак који ће вас загрејати изнутра.

Иако многи током зиме пију чајеве, кувано вино, или пак неко јаче, краће алкохолно пиће, у нади да ће се загрејати, заправо само праве грешку.

Прочитајте још: Тајна финог укуса је у малим стварима: Ово су ГРЕШКЕ које скоро СВИ праве када кувају КАФУ

Стручњаци саветују да се у таквим случајевима пије било које алкохолно пиће, јер од алкохола ће се крв брзо "сјурити" ка екстремитетима и на тренутак ће загрејати руке и ноге, али ће топлота веома брзо и проћи.

Прсти ће се брзински охладити, а ако трпите дуже хладноћу, могућа је чак и хипотермија.

С друге стране, нутриционисти тврде да ће организам морати да уложи више енергије како би се загрејао, ако попијете неко хладно пиће. Зато се препоручује да уместо врућег попијете ледени ча, а ако не можете да пијете зими хладно пиће, онда попијтеј кафу, јер ће тело тада почети да се појачано загрева.

Да ли ће кафа бити топла или врела, то, заправо, уопште није важно јер вас не греје греје топлота напитка, већ кофеин који убрзава метаболизам.

Ипак, јако је важно да кафи не додајете ни млеко ни шећер, јер ће ти састојци изазвати реактивни пад шећера.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas